dobroge.tv

Live

Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîţu în dosarul vaccinurilor din pandemie: Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme

Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîţu în dosarul vaccinurilor din pandemie: Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme
23 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a solicitat, astăzi, Senatului şi Preşedinţiei avizarea cercetării fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în dosarul vaccinurilor din pandemie, iar prejudiciul depăşeşte un miliard de euro.

Citeşte şi: DNA cere ridicarea imunităţii lui Florin Cîţu şi a foştilor miniştri Vlad Voiculescu şi Oana Mihăilă în dosarul vaccinurilor din pandemie

Vlad Voiculescu a declarat, că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătăţii. El a mai spus că el nu a fost de acord cu deciziile respective, însă există înregistrări ale şedinţelor de atunci ale Executivului în care fostul premier Florin Cîţu îşi asumă aceste hotărâri. Acesta susţine că tocmai pentru faptul că nu a fost de acord cu toate deciziile a fost dat afară din Guvern.

"Pe 21 septembrie 2021 spuneam că o anchetă privind achiziția de vaccinuri în România este binevenită.

În primul rând pentru că un moment critic pentru România și sănătatea publică a fost transformat într-un spectacol de atacuri politice în ultimii doi de ani de PSD.

Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătății: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiță care îi raporta ministrului Apărării Ciucă și premierului Cîțu.

Alocările de cantități pentru statele membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziție al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populației.

Deciziile privind achiziția de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. Există înregistrări ale ședințelor de guvern și documente care probează că premierul și-a asumat aceste decizii.

Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea “specialilor”, centrele secrete pentru “speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) și este de notorietate că am fost și dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziționate a constituit o decizie de oportunitate în condiții de incertitudine privind disponibilitatea producției, evoluția tulpinilor, necesitatea re-vaccinării.

Sunt desigur semne de întrebare, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupție și care nici măcar nu îmi aparține, face înainte de o campanie electorală subiectul unei acțiuni penale.

Deși sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerințele politicului în Justiție, am convingerea că există resursele de profesionalism și onestitate în acest sistem, pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acționat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viața și sănătatea oamenilor", a scris Voiculescu, pe Facebook.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233