dobroge.tv

Live

Eveniment important la Academia Navală ''Mircea cel Bătrân'' din Constanţa. Experți în strategie și securitate și reprezentanții Forțelor Navale Române au discutat despre noi concepte, tehnologii și echipamente

23 noiembrie 2023
Publicitate

Sisteme fără pilot, drone maritime, tehnologii moderne și echipamente pentru dezvoltarea Forțelor Navale. Sunt câteva dintre aspectele care au fost discutate astăzi de un grup de experți în strategie și securitate și reprezentanții Forțelor Navale Române. De asemenea, s-a vorbit și despre o dotare care să ofere siguranță în bazinul Mării Negre.

“În acest moment sunt trei scenarii la care ne putem gândi. Prima: Victoria Ucrainei încă probabilă, dar depinde de ajutorul masiv al Occidentului, rămânerea linieri frontului în formula actuală, dar asta depinde de dorința celor doi beligeranți de a accepta situția și trei, cred că ar trebui să luăm în calcul și o degradare a situației pe front, determinată de o diminuare a suportului Occidental”, a spus George SCUTARU, director general New Strategy Center.

Experții mai spun că Rusia investește mult mai mult și mai rapid în industria de apărare, reușind să producă o cantitate semnificativă de muniție, de aceea Ucraina are nevoie de ajutor din partea Occidentului și un flux sigur și permanent de armament.

“Continuăm spirjinul pentru Ucraina pentru că este necesar să avem o Ucraină liberă și independent între noi și ruși. Trebuie să luăm în calcul trecerea la un buget de 3% pentru apărare și la investiții pentru capabilități de drone, de război electronic și de contra-drone. Adică trebuie să fim pregătiți pentru toate variantele”, a precizat George SCUTARU, director general New Strategy Center.

“Trebuie să aducem soluțiile inteligente în Forțele Navale și mă refer la sistemele fără pilot, la sistemele de drone maritime pe care ne-am propus să le dezvoltăm. Este o perioadă foarte bună pentru Forțele Navale Române pentru că reușim în această perioadă să aducem capabilități noi”, a spus viceamiral Mihai PANAIT, șeful Statului Major al Forțelor Navale.

În cel mai pesimist scenariu, spun experții Rusia câștigă războiul.

“Noi trebuie să evităm acest scenariu de a avea o graniță directă cu Federația Rusă. Chiar și în cazul unui conflict înghețat Marea Neagră va rămâne un teritoriu disputant pentru că rușii vor vrea să-și arate mușchii mai ales în domeniul naval”, a spus George SCUTARU, director general New Strategy Center.

Toate aceste aspecte au fost discutate joi în cadrul Conferinței internaționale „Noi concepte, tehnologii și echipamente pentru dezvoltarea Forțelor Navale” care se află la ediția a-II-a. La evenimentul care a avut loc la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța au fost prezente 19 companii străine, dar și Industria Națională de Apărare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233