dobroge.tv

Live

Liderii de sindicat din serviciile de Ambulanță au ieșit din greva foamei după ce s-au întâlnit cu premierul și ministrul Muncii

22 noiembrie 2023
Publicitate

Liderii de sindicat din serviciile de Ambulanță au ieșit din greva foamei. Greviștii s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Acum urmează să se stabilească un calendar de soluționare a problemelor din serviciile de ambulanță, în funcție de priorități și posibilitățile reale de rezolvare. Concret, sindicaliștii nemulțumiți de legea pensiilor adoptată de Camera Deputaților. Susțin că aceasta nu recunoaște condițiile de muncă în care își desfășoară activitatea.

Greva foamei declanșată de președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, Gheorghe Chiș și a celor 8 lideri de sindicat, printre care și Claudia Gâdiuță, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, a încetat aseară, iar hotărârea de a suspenda protestele din sediile centrale ale serviciilor de ambulanță, a fost luată miercuri, 22 noiembrie. Decizia a fost luată după ce greviștii s-au întâlnit cu premierul României și cu ministrul Muncii.

„Am convenit ca în zilele care urmează începând de astăzi, chiar acum lucrăm punctual pe toate detaliile și problemele pe care le-am menționat, cu propuneri, urmând ca să ne vedem, că să fie înaintate până săptămâna viitoare la nivel de Guvern și Ministere responsabile și urmând ca apoi să stabilim un grafic de rezolvare a fiecărei probleme în funcție de urgența care se impune pentru fiecare punct”, a declarat Gheorghe Chiș, președinte FNSAR.

Sindicaliștii au ajuns la greva foamei după ce, spun ei, în proiectul de lege privind sistemul public de pensii nu le-ar fi recunoscute condițiile de muncă.

„A trecut prin Parlament în regim de urgență și cu unele amendamente care au fost respinse privind condițiile de muncă. Pe noi asta ne-a afectat în sensul că așteptam să ni se recunoască aceste drepturi. Nu o să mai acceptăm niciun alt compromis sau nicio altă amânare sau tergiversare a problemelor. Faptul că am convenit să le stabilim și calendaristic, asta îi dă o autoritate până la urmă ambelor părți ca să-și asume responsabilitatea pe problemele care sunt”, a mai declarat Gheorghe Chiș, președinte FNSAR.

Președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România crede că cei responsabili își vor onora promisiunile făcute. De asemenea, a mai spus că „este foarte important ca activitatea Serviciului de Ambulanță să continue”. „Salvarea vieților omenești este prioritară”, a mai subliniat acesta.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233