dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Grevă de avertisment la Casa de Pensii: angajații au întrerupt lucrul cu publicul timp de două ore

22 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Angajații Casei de Pensii din Constanța au intrat în grevă de avertisment. Reprezentanții instituției au protestat în această dimineață, întrerupând astfel lucrul cu publicul.

Greva de avertisment s-a desfășurat în intervalul orar 08.00 - 10.00.

„Nemulțumirile noastre pleacă în primul rând de la lipsa de personal care a creat supradsolicitarea resursei umane din cadrul instituției. Noile modificări ale legii care presupune o muncă suplimentară care sigur nu va fi renumerată”, a declarat Steliana Bringhiu, lider Sindicat Casa Județeană de Pensii Constanța.

Orele suplimentare de muncă neplătite și salariile mai mici decât cele ale altor bugetari sunt și ele pe lista revendicărilor. Mai mult, dacă statul nu le va oferi soluții, angajații amenință că s-ar putea ajunge la o grevă generală de pe 27 noiembrie, ceea ce înseamnă că activitatea Caselor de Pensii va fi blocată total.

„Am plecat pe un drum alături de colegii mei, ne susținem, am făcut cereri individuale pentru suspendarea constractului de muncă pe perioada grevei așa cum zice lege. Suntem pregătiți la neplata oreleor pe care le vom petrece în grevă, știm că asta este procedura”, a mai declarat Steliana Bringhiu, lider Sindicat Casa Județeană de Pensii Constanța.

Nici la capitolul dotări instituția nu stă prea bine, susțin reprezentanții Casei de Pensii. Aceștia spun că multe dintre programele și aparaturile digitale pe care le folosesc le încetinesc munca.

„Instrumentele tehnice pe care le avem în dotare sunt depășite în mare parte. Programele informatice sunt actualizate foarte greu pentru că modificările legislative vin tăvăluc, sunt foarte multe și atunci nici la nivelul Casei Naționale nu se reușește aducerea la zi și implementarea tuturor modificărilor și de aceea, ne confruntăm cu foarte mari probleme”, a mai declarat Steliana Bringhiu, lider Sindicat Casa Județeană de Pensii Constanța.

Sindicaliștii au mai multe nemulțumiri. Aceștia cer, în principal:

  • „Salarii echitabile;
  • Condiții de muncă optime
  • Rezolvarea deficitului de personal
  • Plata orelor suplimentare:
  • Alocarea imediată a resurselor pentru plata orelor suplimentare efectuate de către angajații noștri.
  • Stabilitatea Locurilor de Muncă:
  • Optimizarea Aplicațiilor Informatice:
  • Statut Inspector de Muncă/Inspector Social”, au transmis reprezentanții Sindicatului Național al Salariaților din instituțiile Ministerului Muncii,

În cazul în care solicitările nu le sunt rezolvate, sindicaliștii amenință că intră în grevă generală de pe 27 noiembrie, ceea ce înseamnă că activitatea Caselor de Pensii va fi blocată total.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233