dobroge.tv

Live

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat a fost sărbătorită și la Constanța

Ziua Mondială a Diabetului Zaharat a fost sărbătorită și la Constanța
22 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În luna noiembrie sunt realizate la nivel mondial o serie acțiuni, de evenimente de conștientizare și de prevenire a diabetului zaharat.

Tema Zilei Mondiale a Diabetului în anul 2023 este: „Accesul la îngrijirea diabetului”. Campania se concentrează pe importanța cunoașterii riscului de diabet de tip 2 pentru a ajuta la întârzierea sau prevenirea afecțiunii și subliniind impactul complicațiilor legate de diabet și importanța de a avea acces la informațiile și îngrijirea potrivite pentru a asigura un tratament în timp util.

1 din 10 adulți din întreaga lume are diabet. Peste 90% au diabet de tip 2. Aproape jumătate din cazuri nu sunt încă diagnosticate.

Cifrele sunt îngrijorătoare pentru România: 1 din 10 români are diabet zaharat și numărul pacienţilor diabetici a crescut cu o treime în 5 ani (din anul 2018 , de la 860.558 la 1.121.651, în anul 2022)!!!

La Constanța, numărul pacienților incluși în Programul Național de Diabet este mai mare decât numărul bolnavilor din toate celelalte nouă programe naționale la un loc.

Asociația Lions Club Constanța, Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land” și Centrul Comercial Tom Constanța vă reamintim că suntem în perioada din an când putem conștientiza diabetul zaharat ca problemă de sănătate publică. Simbolul internațional pentru diabet este cercul albastru. Mulțumim, Tom Constanța, că ne unim pentru a-l face cunoscut!

Asociația copiilor și tinerilor cu diabet din județul Constanța „Sweet Land”apără drepturile copiilor și tinerilor cu diabet, oferă educație, informare, suport, sprijiniți de Federația Asociațiilor Diabeticilor din România, Coaliția pentru Diabetul Juvenil și Forumul Român de Diabet ai căror membri suntem. Toată echipa noastră se implică voluntar.

Lions Club Constanța este o organizaţie neguvernamentală, democratică, non-profit, necondiţionată politic şi religios. Scopul asociaţiei este pur filantropic şi altruist. Toţi membrii clubului activează ca voluntari, nefiind retribuiţi. Motto-ul “leilor” din întreaga lume este: “Noi servim” (“We Serve”).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233