dobroge.tv

Live

Dobrogea este sub cod portocaliu de vânt puternic: rafalele vor depăși 100 de km/h - alte zone, sub cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. HARTĂ

Dobrogea este sub cod portocaliu de vânt puternic: rafalele vor depăși 100 de km/h - alte zone, sub cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. HARTĂ
18 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Dobrogea intră, în această seară, sub cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului. Alte zone ale țării vor intra sub cod portocaliu de ninsori și viscol.

Cod galben de ploi, ninsori și vânt

Un cod galben de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului este în vigoare începând de la ora 08.00 și până mâine, 19 noiembrie, ora 10.00.

„În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55...65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60...80 km/h”, transmite ANM.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Intensificări ale vântului și viscol, la munte

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, începând cu ora 14.00 va intra în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, cu vizibilitate redusă sub 50 de metri. Acesta este valabil până duminică, la ora 10.00.

„În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, mai transmite ANM.

Vânt puternic, în Dobrogea

Dobrogea, sudul Moldovei, estul Munteniei și bazinul vestic al Mării Negre intră, în această seară, în jurul orei 18.00, sub cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului. Avertizarea este valabilă până mâine la ora 10.00.

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85...90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h”, transmite ANM.

Cod galben, duminică, în Dobrogea

Meteorologii au actualizat avertizarea de vânt puternic şi au emis, sâmbătă, un cod galben, valabil pentru ziua de duminică.

În sudul Moldovei, estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h. Pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h”, anunţă ANM.


Sursă foto: Primăria Constanța/ ANM

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233