dobroge.tv

Live

Sindicaliștii au protestat în fața Guvernului față de Legea Pensiilor: „Nu spunem că este o lege proastă, pentru că asta se va vedea abia după aplicare, dar considerăm că este un măr otrăvit”

17 noiembrie 2023
Publicitate

Sindicaliști din mai multe domenii de activitate au mers ieri în Piața Victoriei și au protestat. Sediul Guvernului a fost asaltat de angajați din silvicultură, poliție locală și națională, agricultori sau militari în rezervă din toată țara. Sunt nemulțumiți de proiectul legii pensiilor, dar și de legea privind unele măsuri fiscal-bugetare.

Aceasta a fost atmosfera din Piața Victoriei din București, în fața sediul Guvernului României, joi. Timp de trei ore, sindicaliști din mai multe domenii au organizat un miting de protest față de Proiectul Legii privind sistemul public de pensii și a Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare. Prezente au fost mii de persoane din toată țară.

În imagini sunt silvicultori, ceferiști, polițiști locali și polițiști naționali, militari în rezervă și personal contractual, funcționari publici din MAPN, mineri, funcționari publici, agricultori, personal nemedical și medical, personal aeroportuar, personal nedidactic și nu numai. Principala nemulțumire a organizațiilor sindicale a fost legată de Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii. Aceștia spun că abrogă în mod expres, drepturi în vigoare prevăzute în statutele profesionale a mai multor categorii în ceea ce privește condițiile de pensionare.

„Nu spunem că legea pensiilor este o lege proastă pentru că asta se va vedea abia după aplicare, dar noua lege a pensiilor considerăm că este un măr otrăvit”, a declarat Silviu Geană, liderul Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva”.

„Astăzi noi protestăm. Mâine noi nu vă votăm”, a scandat Denisa Popovici, președintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR.

Sindicaliștii spun că prin proiectul legislativ promovat pe repede înainte nu se rezolvă problema inechităților din sistemul de pensii și nici întârzierile cronice la aplicarea unor legi importante pentru militarii în rezervă sau polițiștii locali.

„Vrem să-și respecte propriile legi în vigoare care sunt mai favorabile salariaților din România”, a declarat Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

România a ajuns singura țară din lume în care aviația este la pământ și agricultura este în aer. Legile privind pensiile militare de stat au fost adoptate, au fost promulgate, au fost publicate în Monitorul Oficial, dar nu s-a aplicat niciodată în integralitatea lor”, a declarat general de brigadă (r) Silviu Cristian Luncașu, coordonator al Programului Juridic Anti-PNNR din cadrul SCMD.

Sindicaliștii au mai multe revendicări. Cer eliminarea unor inechități salariale, recunoașterea unor activități ale anumitor categorii de angajați, precum silvicultorii, sau acordarea dreptului la încadrarea activității în condiții speciale de muncă a tuturor polițiștilor locali, dar și respectarea prevederilor contractelor colective de muncă așa cum sunt negociate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233