dobroge.tv

Live

REZIDENȚIAT 2023. Concurență acerbă pentru posturile din spitale: peste 10.000 de candidați susțin duminică examenul național de rezidențiat

17 noiembrie 2023
Publicitate

Peste 10.000 de candidați s-au înscris la concursul național de intrare în rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, concurs ce va avea loc duminică, pe 19 noiembrie. Toți se vor lupta pentru aproape 5.000 de locuri și doar 365 de posturi. Concursul are loc în șase centre universitare din țară, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Candidații trebuie să obțină un punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru a putea alege un loc sau un post. Concursul va avea loc în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Mureş şi Timişoara, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare. Patru ore va dura concursul național de intrare în rezidențiat.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.”, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Cu cel puțin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se va afișa lista candidaților repartizați. Potrivit metodologiei, candidaților le este recomandat să poarte măști medicale pe întreaga perioadă a concursului.

„Candidații sunt așezați în sală în ordine alfabetică, conform listelor finale afișate, cu excepția perechilor soț-soție, frați-surori, care au obligația, sub sancțiunea anulării lucrării și eliminării din concurs, să semnaleze șefului de sală aceste situații, pentru a putea fi așezați separat. Candidații aflați în sală pot declara, sub semnătură, situațiile menționate mai sus”, mai arată metodologia.

Examenul va începe la ora 09.00. Grila corectă se va afișa pe site-ul oficial al rezidențiatului și pe site-urile universităților de medicină și farmacie, în ziua concursului, începând cu ora 16.00. Contestațiile pot fi depuse de candidați până pe 20 noiembrie, ora 16.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233