dobroge.tv

Live

Certificarea navigatorilor, în pericol. Sindicatul CERONAV se opune comasării cu oricare altă structură bugetară și amenință cu greva generală

16 noiembrie 2023
Publicitate

Salariaţii Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale se opun vehement unirii cu oricare altă structură organizatorică bugetară. Și asta pentru că, spun sindicaliștii, ar putea degrada imaginea instituției, iar certificarea marinarilor ar putea fi pusă și ea în pericol.

Sindicatul Liber al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale se opune intenției de a se uni cu oricare altă instituție bugetară. Aceștia susțin că instituția din care fac parte, are o activitate națională unică și specifică, care nu are legătură cu activitatea altor structuri, iar fuziunea poate provoca dezechilibre economice financiare.

„Salariații instituției se opun radical comasării cu oricare altă structură organizatorică bugetară, întrucât acest lucru poate genera degradarea imaginii acesteia, obținută prin multă muncă asiduă, de-a lungul existenței sale”, susțin membrii Sindicatului Liber al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale.

Nu doar imaginea instituției ar putea fi afectată, ci și munca și certificarea marinarilor români.

„Trecerea la o altă formă de organizare, ar duce la un nou proces de acreditare, lung și anevoios, timp în care cursurile ar fi suspendate. Acest lucru ar duce la scoaterea din piața de pregătire, pe de o parte, a personalului român maritim și fluvial, a lucrătorilor români de pe diferite platforme maritime din industria oil și gaz sau din domeniul eolian, iar pe de altă parte, și scoaterea României de pe lista țărilor acreditate să desfășoare astfel de cursuri”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, comasarea ar putea duce la pierderea a zeci de locuri de muncă.

„În prezent, instituția nu primește bani de la bugetul de stat, fiind, o instituție finanțată integral din fonduri proprii. Riscul pierderii locului de muncă pentru cei 163 de angajați și libera practică în flota maritimă, în urma procesului de comasare, reprezintă un experiment riscant pentru o instituție care este într-o continuă dezvoltare de aproape 50 de ani”, au mai adăugat sindicaliștii.

În cazul în care intențiile procesului de comasare se vor concretiza, salariații sunt hotărâți să demareze acțiuni specifice de protest, inclusiv declanșarea grevei generale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233