dobroge.tv

Live

Protest spontan la Casa Județeană de Pensii din Constanța: angajații au cerut eliminarea inechităților salariale

15 noiembrie 2023
Publicitate

A fost protest spontan astăzi la Casa Județeană de Pensii din Constanța. Mai mulți angajați au ieșit în fața instituției, cerând eliminarea inechităților salariale. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile mici, condițiile de muncă, dar și de numărul de angajați. Sindicaliștii avertizează că se poate ajunge la grevă generală.

Protestul a început de dimineață. Pe scările instituției s-au strâns câteva zeci de angajați. Aveau scrise pe foi de hârtie mai multe mesaje prin care își transmiteau nemulțumirile:

Reporter: Ce v-a determinat să ieșiți astăzi în stradă?

Angajată: Condițiile în care ne desfășurăm activitatea, salariile care nu sunt aliniate la restul instituțiilor publice.

Protestul vine după ce, marți, angajații din Casele de Asigurări de Sănătate au reușit să obțină majorările salariale solicitate în urma unei greve prelungite.

„Pe lângă diferențele salariale, pe noi ne nemulțumește și faptul că ducem lipsă mare de personal care, din păcate, s-a aflat în prag de pensionare, posturile ne-au fost blocate, mai avem colegi care se află în prag de pensionare și care cu greu mai continuă să-și desfășoare activitatea”, a declarat o angajată a Casei de Pensii Constanța.

Angajații CJP Constanța au subliniat că vor eliminarea inechităților generate de guvernanți în ultima perioadă.

„Noi rămânem cu toate problemele, schimbările legislative, modificări, digitalizare, tot se vrea să se facă cu același număr de personal, dar care, vă spun sincer, este extenuat”, mai spune angajata Casei de Pensii Constanța.

Protestul a durat aproximativ o oră, timp în care activitatea cu publicul nu a fost afectată. În funcție de reacțiile clasei politice, angajații vor decide ce vor face în continuare. Nu este exclus să se ajungă la grevă generală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233