dobroge.tv

Live

Primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situațiilor de urgență, a ajuns în România

13 noiembrie 2023
Publicitate

Primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situațiilor de urgență, a aterizat weekendul trecut la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI. Până la sfârșitul săptămânii vor mai fi livrate încă trei elicoptere. Acestea sunt configurate pentru operațiuni terestre și maritime, iar dotarea tehnică permite, printre altele, derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren.

La sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI a fost livrat primul elicopter BlackHawk, achiziționat în cadrul proiectului european Viziune 2020.

„Totodată, în săptămâna 13-19 noiembrie a.c. urmează să fie livrate încă 3 elicoptere iar, până la finalul anului să mai fie recepționate alte 3 aparate de zbor BlackHawk, dintre care, 2 destinate managementului situațiilor de urgență și 1 pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de socializare a Departamentului pentru Situații de Urgență.

În luna septembrie, reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, alături de echipele din structurile Inspectoratului General de Aviație și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost într-o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele BlackHawk.

„Viteza de răspuns în situații de urgență și calitatea serviciilor de intervenție oferite cetățenilor este obligatoriu să fie la standarde europene. Experții noștri verifică stadiul de realizare a proiectului privind livrarea, în acest an”, a declarant în luna septembrie, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Acordul cadru în valoare de aproximativ 270 de milioane de euro fără TVA a fost semnat la începutul lunii noiembrie 2021. Reamintim faptul că Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat șapte elicoptere Blackhawk, aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, 3 fiind configurate pentru operațiuni maritime și 3 pentru uscat, iar 1 elicopter a fost achiziționat pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Sursă foto: Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233