dobroge.tv

Live

Constanţa, Tulcea şi alte judeţe sunt sub cod galben de vânt. Rafalele au desprins acoperişuri şi au doborât copaci - vremea rea face ravagii şi în ţară

Constanţa, Tulcea şi alte judeţe sunt sub cod galben de vânt. Rafalele au desprins acoperişuri şi au doborât copaci - vremea rea face ravagii şi în ţară
12 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic pentru mai multe judeţe din ţară, printre care şi Constanţa şi Tulcra. Avertizarea este valabilă astăzi, 12 noiembrie, în intervalul 08.00-18.00. Se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori în Carpații Orientali, temporar viscol la peste 1700 m.

Potrivit meteorologilor, Vântul va avea intensificări în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteze de 55...65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10...15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60...80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

În Constanţa, vântul care a suflat cu putere a făcut şi primele pagube. Pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 150, lângă Vraja Mării, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au intervenit astăzi după ce o creangă a căzut pe firele de electricitate. Alţi doi copaci au fost doborâţi de vânt pe strada Răsuri şi în zona Trocadero.

Pagube sunt şi în judeţ. Pompierii au intervenit în această dimineață pentru asigurarea măsurilor PSI la un acoperiș desprins de pe sala de sport din Medgidia, de pe strada Ciocârliei, nr. 4. La fața locului au intervenit ehipaje de la Detașamentul Medgidia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un ASII.

Vremea rea a făcut ravagii şi în ţară. La munte a nins puternic la munte, iar unii turişti au rămas blocați la Padiș, în județul Bihor, din cauza zăpezii.

Reprezentanţii pensiunii Brădet din Padeş au anunţat duminică dimineaţă, printr-o postare pe pagina de Facebook că stratul de zăpadă este de 40 de centimetri.

“Drumul e încă înzăpezit. Aşteptăm maşinile de deszăpezit care au fost prezente şi azi-noapte. A nins toată noaptea şi stratul de zăpada e de 40 de centimetri. Le mulţumim pe această cale utilajelor de deszăpezire pentru sprijin şi ştim, din anii trecuţi, că fac tot posibilul să intervină!! Noi îi aşteptăm cu drag, şi până atunci ne bucurăm de zăpadă”, au precizat reprezentanţii pensiunii din Padiş.

Turiştii aflaţi în aceste zone sunt blocaţi deocamdată.

„Azi-noapte au trecut pe-aici utilajele, dar între timp s-a depus mult mai multă zăpadă. Acum, turiştii nu au cum pleca din Padiş, dar probabil că utilajul de deszăpezire va ajunge mai târziu şi va debloca drumul”, a declarat Valentina Roma, administratoare a Pensiunii Brădet, duminică, pentru BIHOREANUL.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233