dobroge.tv

Live

Semnal de alarmă tras de Sindicatul Europol, filiala Constanţa. Trei radare pe raza municipiului Constanța și niciunul funcțional, ''avem doar 17 poliţiști rutieri'' - reacţia IPJ Constanţa

07 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Parcă nu mai scapă de probleme. Inspectoratul Județean de Poliție Constanța se află în plin proces de reorganizare, după schimbarea vechii conduceri. Mai mult, se pare că instituția se confruntă cu o criză majoră în ceea ce privește numărul de polițiști rutieri. Doar trei radare ar exista în acest moment la rutieră, iar reprezentanții Sindicatului Europol spun că nu ar fi nici funcționale. Situația nu este mai bună nici în ceea ce privește resursele umane, deoarece la Biroul Rutier există doar 17 de polițiști. În Mamaia, locuitorii spun că situația ar fi și mai alarmantă. Susțin că nu prea sunt patrule rutiere.

“Din cele 3 radare existente, nu acționează niciun aparat radar datorită faptului că două sunt defecte, iar unul a fost implicat într-un eveniment rutier, un accident”, susţine Daniel Constantin AVASILCĂI , președinte Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol, filiala Constanța.

Trei radare pe raza municipiului Constanța și niciunul funcțional. Polițiștii din cadrul Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, filiala Constanța trag un semnal de alarmă. Mai mult, susțin că în orașul nostru există prea puțini agenți rutieri.

“Avem cel mai mic număr de polițiști rutieri din țară într-un municipiu reședință de județ: avem doar 17 politiști rutieri, ajungându-se astfel că există momente când există un singur echipaj de poliție rutieră pe raza municipiului, cât și a stațiunii Mamaia”, a spus Daniel Constantin AVASILCĂI , președinte Sindicatul Polițiștilor Europeni Europol, filiala Constanța.

De pildă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 spre 5 noiembrie, în stațiunea Mamaia a fost programat un singur echipaj. Iar situația se pare că se repetă.

Și Patronatele din Turism, dar și o parte din locuitorii din stațiunea Mamaia spun că se simte lipsa polițiștilor rutier.

“Nu ne simțim protejați noi, cei care locuim în stațiunea Mamaia. Ca cetățeni ai orașului Constanța reclamăm faptul că în stațiunea Mamaia nu dispunem de echipaje de poliție rutieră. Acesta este și motivul pentru care mai multe asociații de proprietari din stațiunea Mamaia se gândesc chiar să depună o petiție la IPJ Constanța”, a spus Corina MARTIN, președinte de onoare RESTO Constanța.

“Sunt vitezomani și sunt șoferi care n-au nicio legătură cu siguranța în trafic. Efectiv, fiecare e de capul lui, taie linia continuă, când nu te astepți fără să semnalizeze, fără să facă nimic. Trebuie să ia în calcul statiunea Mamaia atât pe sezon cât și pe extrasezon, nu doar pe timpul verii”, a spus Feizula ENGHIN, presedinte Asociația de locatari Mamaia.

Președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol, filiala Constanța a mai susținut că și la nivelul IPJ ar mai fi nevoie de 400 de oameni.

De cealaltă parte conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța susține că la nivelul formațiunilor rutiere din cadrul instituției există, în prezent, un număr suficient de autospeciale dotate cu aparate de măsurare a vitezei și de pistoale tip radar. Dintre acestea, aproximativ 98% sunt funcționale. Mai mult, două dintre autospecialele dotate cu radar, au ieşit chiar astăzi de la reparații: IPJ Constanța: „Există un număr suficient de autospeciale dotate cu aparate de măsurare a vitezei și de pistoale tip radar” - precizări despre planul de amenzi care ar exista la nivelul Biroului Rutier

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233