dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Fără parcări pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu și 1 Decembrie. Șoferii sunt nemulțumiți: „Foarte proastă ideea, mai ales că în spatele blocurilor locurile sunt limitate”

03 noiembrie 2023
Publicitate

În mai puțin de două luni, constănțenii nu vor mai putea parca pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu și 1 Decembrie, de la Gară și până în stațiunea Mamaia. Vestea îi neliniștește pe locuitorii, care nu prea vor mai avea unde să își lase mașinile.

„Foarte foarte proastă idee pentru că mulți locuiesc pe Lăpușneanu, abia au unde să parcheze. Păi dacă dispar locurile de parcare, mai ales că în spatele blocurilor locurile sunt limitate, sunt foarte puține locuri de parcare”, spune un șofer.

Proiectul reabilitării bulevardului Alexandru Lăpușneanu și bulevardului 1 Decembrie 1918, care prevede desființarea tuturor locurilor de parcare de pe lungimea sa aparține fostului edil. Actualul primar, Vergil Chițac, nu l-a oprit, în ciuda faptului că mii de constănțeni au reclamat că nu vor mai avea unde să își lase mașinile

„Foarte greu... Am și un copil care nu se poate deplasa, e în scaun cu rotile și e foarte greu”, spune o constănțeancă.

„Când vin cu copii în parc, unde parchezi?!”, spune un constănțean.

Nici spațiile de parcare care se vor amenaja nu pare că îi bucură pe cetățenii din zona care va suferi modificări. Nu va mai fi la fel, spun aceștia, nemulțumiți de schimbările care vor fi produse.

„Vrem să evoluăm ceea ce ne duce către lucruri care nu ne convin în totalitate. O să fie un lucru bun pentru restul cetățenilor, pentru cei care stau aici, cu siguranță nu”, spune un constănțean.

Locurile de parcare vor fi desființate începând cu luna decembrie a acestui an. În locul lor va apărea o bandă dedicată transportului în comun. „Va deservi o parcare de cartier unui bulevard lung de câțiva kilometri întregi, unde parchează zilnic mii de șoferi?” este întrebarea mai multor constănțeni.

„Vor fi amenajate patru parcări, una pe aleea Hortensiei, una pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, alta pe aleea Distanțarului și încă una în zona Dacia. Asta pe lângă parcarea din zona Casei de Cultură”, a declarat Ionela Barboi, reprezentant al Primăriei Constanța.

Lucrările fac parte din Proiectul de reabilitare și modernizare a tronsonului cuprins între Gara Constanța și stațiunea Mamaia. Printre altele, proiectul mai presupune și execuția lucrărilor de resistematizare a spațiului rutier, amenajarea zonelor verzi, a pistelor de biciclete și reabilitarea mobilierului. Întreaga valoare a investiției este de 91 de milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233