dobroge.tv

Live

Au fost înregistrate cazuri de infecție cu virusul West Nile în Constanța și Tulcea

01 noiembrie 2023
Publicitate

Au fost înregistrate cazuri de infecție cu virusul West Nile în Dobrogea, arată datele Institutului Național de Sănătate Publică. De la începutul perioadei de supraveghere și până pe 26 octombrie, în Constanța a fost înregistrat un caz, iar în Tulcea au fost alte trei.

În total, la nivelul întregii țări s-au înregistrat 103 cazuri, 82 dintre ele fiind și confirmate. În cazul a 21 de persoane vorbim despre cauze probabile de infecție. Institutul Național de Sănătate Publică mai arată că au fost și 12 decese la persoane care aveau virusul.

La bărbaţi au fost semnalate 64 de cazuri, iar la femei 39. Cei mai mulți dintre pacienți aveau între 60 și 69 de ani, urmați de cei cu vârste între 70-79 de ani. De asemenea, la persoanele cu vârstă între 10 și 19 ani s-a înregistrat un caz, la cele între 20-29 de ani – 5 cazuri și trei au fost la pacienții cu vârste între 30 și 39 de ani. S-au îmbolnăvit și 17 persoane cu vârste între 50 și 59 de ani, șase cu vârste între 40 și 49 de ani și alte 15 care aveau peste 80.

Cele mai multe cazuri au fost în București – 17, în Satu Mare – 12 și în Ilfov – 8. Decese s-au înregistrat în judeţele Bihor, Brăila, Ilfov, Dolj, Prahova, Satu Mare și Sibiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233