dobroge.tv

Live

Cea de-a cincea ediție a concursului internațional „Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” s-a încheiat cu succes

31 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cea de-a cincea ediţie a concursului internațional „Constanţa International Competition-Festival for Young Pianists” s-a încheiat cu succes. S-a desfășurat pe scena sălii „Sergiu Celibidache” a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” în perioada 26 – 29 octombrie 2023.

În competiţie s-au înscris numeroși concurenţi din multe oraşe din România, dar şi Republica Moldova, Italia, Regatul Unit. Concursul a avut 32 de premianţi în premiile I, II și III.

„Constanța International Competition-Festival for Young Pianists” s-a desfășurat într-o singură etapă, pe mai multe categorii de vârstă: 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani și 19-23 ani. Juriul a oferit și multe premii speciale de interpretare, constând în recitaluri de pian, mastere de pian și vizite de lucru la Academia Regală din Londra, Regatul Unit.

„Toți sunteți prieteni ai muzicii. Părinți care își susțin copiii, copii care iubesc muzica și vor să o facă cu dedicație, profesori care trudesc necontenit pentru ca dumneavoastră să vedeți astăzi doar o părticică în această gală foarte frumoasă”, a declarat profesor Petruț Constantinescu, manager Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea.

„Când ceva mă emoționează, asta înseamnă că are valoare, când captează, când trece rampa, când are talent. Harul este unul singur, după aia vine munca, iar asta ne diferențiază, dar dacă nu este har, nu este muzică”, a declarat soprana Daniela Vlădescu, manager Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski".

Competiția a fost organizată de către Asociaţia Nihil Sine Arte din Constanța, în parteneriat cu Colegiul Naţional de Arte "Regina Maria" și Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski". Proiectul a fost finanţat de Primăria Municipiului Constanţa şi a avut o valoare de peste 112.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233