dobroge.tv

Live

Lionel Messi a câştigat pentru a opta oară în carieră Balonul de Aur. "Aş dori să-i mulţumesc soţiei mele, care a fost alături de mine de la început"

Lionel Messi a câştigat pentru a opta oară în carieră Balonul de Aur.
31 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Argentinianul Lionel Messi, în vârstă de 36 de ani, a câştigat pentru a opta oară în carieră Balonul de Aur. La feminin, câştigătoare a fost Aitana Bonmati.

Lionel Messi l-a omagiat pe Diego Maradona la gala Balonul de Aur şi a vorbit şi despre rivalii săi şi despre cât intenţionează să mai joace, potrivit news.ro.

"Mulţumesc tuturor celor care m-au votat, tuturor celor care au făcut posibil ca eu să câştig acest premiu. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest trofeu, colegilor mei de echipă şi antrenorului meu de la echipa Argentinei (Lionel Scaloni). Aş dori, de asemenea, să mulţumesc stafului tehnic al Argentinei. Îi felicit pe Haaland, Kylian (Mbappé) şi pe ceilalţi, care au avut un sezon excepţional la nivel individual. Văd o mulţime de chipuri cărora aş vrea să le mulţumesc. În această seară, mă simt bine, este o plăcere care nu mă va părăsi niciodată. O menţiune specială pentru toţi oamenii care m-au urmărit de la începutul carierei mele. Aş dori, de asemenea, să-i mulţumesc soţiei mele, care a fost alături de mine de la început, susţinându-mă la bine şi la rău", a spus Messi.

Argeninianul a menţionat faptul că Diego Maradona ar fi fost aniversat la 30 octombrie. “Diego, totul datorită ţie”, a adăugat el.

"Toate Baloanele de Aur câştigate sunt speciale. Trofeele colective sunt cele mai importante. Acest trofeu nu ar fi fost posibil fără o întreagă echipă. Este adevărat că este frumos să fii apreciat, dar cel mai important lucru în fotbal este echipa. Am avut norocul de a juca pentru cel mai bun club cu cea mai bună echipă din istorie (la FC Barcelona), ceea ce mi-a permis să-mi îndeplinesc visele. Câştigasem o mulţime de trofee, dar tot ceea ce aveam nevoie era Cupa Mondială. După câteva momente complicate, am încercat din nou şi am reuşit. Sunt extrem de norocos că sunt campion mondial. Acestea au fost cele mai puternice emoţii ale mele. Nu vă puteţi imagina ce am simţit", a precizat fotbalistul, citat de news.ro.

Messi a declarat că speră să mai joace mult timp: “Va trebui să vedem cum mă simt din punct de vedere fizic. Nu pot să spun o dată. Lucrurile se schimbă peste noapte. Dar sper să continui mult, mult timp, pentru că este ceea ce îmi place să fac".

La ceremonia de la Paris, trofeul i-a fost înmânat de David Beckham, care este coproprietar şi preşedinte al clubului Inter Miami, la care este legitimat argentinianul. Pe scenă au fost invitaţi pentru a fi alături de marele câştigător cei trei fii ai lui Lionel Messi.

Messi a mai obţinut trofeul în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021.

Pe scena evenimentului a urcat şi celebrul Novak Djokovici, care i-a înmânat spaniolei Aitana Bonmati (FC Barcelona) Balonul de Aur feminin.

"Sunt foarte mândră să primesc acest Balon de Aur. A fost un an excepţional. Fotbalul este un sport de echipă, aşa că aş vrea să le mulţumesc coechipierelor mele şi celor de la Barça, fără de care nu m-aş fi aflat aici. Aş dori, de asemenea, să le mulţumesc celor trei foste cluburi ale mele pentru că au pariat pe mine atunci când foarte puţini oameni credeau în mine. Cine ar fi crezut că într-o zi voi juca pe Camp Nou? Le mulţumesc părinţilor mei şi familiei mele", a spus Bonmati pe scenă.

Ceremonia a avut loc la Theatre du Chatelet din Paris şi a fost prezentată de jurnalista Sandy Herbert şi fostul fotbalist Didier Drogba. Trofeele au fost aduse la locul evenimentului de la Turnul Eiffel, pe Sena.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233