dobroge.tv

Live

Klaus Iohannis a promulgat legea privind unele măsuri fiscal- bugetare. Ciolacu: Mâine adoptăm o nouă Ordonanţă de Urgenţă

Klaus Iohannis a promulgat legea privind unele măsuri fiscal- bugetare. Ciolacu: Mâine adoptăm o nouă Ordonanţă de Urgenţă
26 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legea privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, transmite Administraţia Prezidenţială.

Pe 26 septembrie, premierul Marcel Ciolacu a declarat, în plenul reunit al Parlamentului în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscale, că „de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală!”.

„Vin astăzi în faţa dumneavoastră pentru a angaja răspunderea Guvernului pe care îl conduc pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară şi să pună punct modului în care cei puternici şi cu foarte mulţi bani se credeau de neatins! Vă spun cu toată responsabilitatea - de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală! La fel ca toţi românii, şi eu m-am săturat de ipocrizie! M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu eşti şef la stat, atunci nu mai poţi munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenţii ori facilităţi fiscale atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea!”, a declarat atunci Marcel Ciolacu.

Astăzi, 26 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a anunţat, la Bruxelles, că în şedinţa de guvern de vineri va adopta o nouă Ordonanţă de urgenţă în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare, atât la nivel central cât şi la nivel local.

"Mâine, eu, în şedinţă de guvern voi adopta o nouă Ordonanţă de urgenţă în ceea ce priveşte cheltuielile bugetare, atât la nivel central cât şi la nivel local. Prioritatea noastră rămâne foarte clar să nu existe, şi în acest moment, dacă vom lua aceste măsuri, nu există niciun risc în ceea ce priveşte blocarea fondurilor europene. Aceasta este cea mai mare miză pe care a avut-o de la începutul mandatului şi pe care o are în continuare”, a spus Ciolacu, citat de news.ro.

Despre depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR, şeful Executivului a afirmat că aceasta va fi depusă până la începutul lunii noiembrie”.

”Este aproape finalizată, a fost şi domnul ministru Burduja două zile la Bruxelles, la dânsul mai erau nişte restanţe de la fostul ministru, celebrul ministru al energiei dinainte, sperăm să le finalizăm. Mai este o discuţie pe jalonul 206, pe care ministrul Finanţelor va trebui să închidă aceste discuţii săptămâna viitoare”, a completat premierul Ciolacu, potrivit sursei citate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233