dobroge.tv

Live

O profesoară şi soţul ei, ucişi în urma unui accident provocat de un şofer băut şi drogat. Tânărul de 24 de ani a făcut o depăşire neregulamentară - VIDEO

O profesoară şi soţul ei, ucişi în urma unui accident provocat de un şofer băut şi drogat. Tânărul de 24 de ani a făcut o depăşire neregulamentară - VIDEO
22 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Doi soţi şi-au găsit sfârşitul în urma unui accident grav provocat de un şofer care a urcat băut la volan, dar şi drogat. Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost reţinut de oamenii legii. Poliţiştii care constataseră că bărbatul avea alcoolemie de 0,60 miligrame la mie alcool pur în aerul expirat l-au testat pe şofer şi pentru droguri, testele preliminare arătând că acesta consumase şi substanţe stupefiante.

Oficialii Poliţiei judeţene Cluj au transmis că bărbatul de 24 de ani suspectat că a provocat un accident pe DN1C - E576, la ieşirea din municipiul Gherla către Dej, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Iniţial, testul cu aparatul etilotest a indicat, în cazul şoferului, o alcoolemie de 0,60 miligrame la mie alcool pur în aerul expirat. Ulterior, şoferul a fost testat şi cu aparatul pentru detectarea substanţelor psihoactive, reieşind indicii cu privire la prezenţa acestora, precizează reprezentanţii Poliţiei. Testele care vor fi făcute pe probe biologice vor stabili cu exactitate dacă şoferul consumase substanţe interzise.

Şoferul este suspectat că a intrat într-o depăşire neregulamentară, iar maşina sa a lovit un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului, şoferul şi pasagera din autoturismul aflat pe celălalt sens de mers au murit. Bărbatul a fost găsit întins pe şosea, fără puls.

În urma accidentului, poliţiştii au deschis dosar care vizează comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ucidere din culpă.

Tânărul a recunoscut că a consumat alcool

Tânărul de 24 de ani a recunoscut, astăzi, după ce a dat declaraţii în faţa anchetatorilor, că a consumat alcool înainte de a se urca la volan, dar a insistat că nu s-a atins recent de substanțe interzise. Le-a spus oamenilor legii că nu își amintește prea multe de aseară pentru că totul s-ar fi întâmplat extrem de rapid.

Potrivit dejeanul.ro, accidentul s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 20. Soții Grobois din Dej se îndreptau cu maşina spre casă. La ieșirea din Gherla, un tânăr de 24 de ani aflat sub influență băuturilor alcoolice , care circula la câteva mașini distanță în spatele lor, a intrat depășirea mai multor autoturisme, înainte ca un alt șofer să termină manevra de depășirea în care se află. A ajuns cu maşina pe acostamentul drumului, în partea stânga. A virat să revină pe sensul lui de mers, însă a lovit din spate mașînă soților din Dej, pe care i-a proiectat în afară șoselei. Cei doi soți, de 67 și 63 de ani, au fost grav răniți. Bărbatul nu purta centura de siguranță și a fost aruncat în afară mașinii, medicii resuscitându-l zeci de minute, dar fără succes. Soția lui, în vârstă de 63 de ani, era inconștiență dar avea semne vitale, însă la scurt timp a intrat în stop cardiorespirator. Medicii au resuscitat-o zeci de minute, dar în cele din urmă au declarat decesul. Grobois Eniko a fost profesoară de chimie la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși”. Se pensionase, dar s-a întors la catedră din cauza lipsei de personal.

Și maşina în care se află tânărul băut s-a răsturnat după impact, iar martorii accidentului spun că imediat după aceea, acesta a ieșit din autoturism și încerca singur să își repună maşina pe roți.

"El era lângă maşină și tot trăgea de ea, spunea că vrea să o pună înapoi pe roți. Nu părea foarte lucid în vorbire”, a declarat un martor, pentru dejeanul.ro.

Sursă foto: Facebook, dejeanul.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233