dobroge.tv

Live

10,5 milioane tone de cereale din Ucraina au fost exportate prin Portul Constanța, în acest an

19 octombrie 2023
Publicitate

Zece milioane jumătate de tone de cereale din Ucraina au fost exportate prin Portul Constanța din ianuarie și până în septembrie 2023. La această cantitate se adaugă și cele care trec prin porturile mai mici de la Dunăre, cum ar fi Galați. Prezent recent în București, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit și despre faptul că în curând va funcţiona un coridor de transport de cereale din Ucraina, prin Republica Moldova.

Portul Constanța continuă să fie, în contextul războiului, cea mai importantă alternativă de export pentru țara vecină. Cerealele ucrainene ajung în portul românesc cu camioane, pe calea ferată sau cu barjele, pe Dunăre.

Potrivit datelor oficiale, prezentate de hotnews.ro, Portul Constanța a livrat un total de 25,1 milioane de tone de cereale în perioada ianuarie-septembrie. 10,5 milioane de tone au fost cereale din Ucraina, care apoi au mers spre export. Comparativ, în primele opt luni din acest an au fost exportate 9,2 milioane de tone de cereale ucrainene.

Anul trecut, vecinii nostri au expediat 8,6 milioane de tone de cereale prin Portul Constanţa. La toate aceste cantități se adaugă și tonele de cereale exportate de Ucraina prin porturi de la Dunăre, cum ar fi Galați. În medie, cantitatea lunară ar ajunge la peste două milioane de tone.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a precizat în vizita sa în București că în curând va funcţiona un coridor de transport de cereale din Ucraina, prin Republica Moldova.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233