dobroge.tv

Live

Săptămâna Națională a Educației pentru Prevenire HIV. 3.000 de adolescenți, inclusiv din Constanța, vor învăța ce înseamnă infecția cu HIV și cum să o prevină

18 octombrie 2023
Publicitate

Avem cele mai multe mame minore, cea mai tânără bunică – de doar 23 de ani, și cea mai mare incidență de cancer de col uterin din Europa, arată datele oficiale. În țara noastră, anual, în jur de 700 de fete sub 15 ani devin mame, iar unul din patru tineri a suferit sau suferă de o boală cu transmitere sexuală. Pentru a învăța cum să preîntâmpine astfel de situații, 3.000 de adolescenți, inclusiv din Constanța, beneficiază în aceste zile de educație medicală de prevenire.

Cum să previi o sarcină nedorită, care sunt infecțiile cu transmitere sexuală sau metodele contraceptive – sunt câteva dintre subiectele abordate în aceste zile de tineri, elevi și studenți interesați de educația medicală. Săptămâna Naţională a Educaţiei pentru Prevenire HIV are loc în mai multe orașe din țară, printre care Constanța, București, Cluj, Craiova, Iași, Oradea sau Sibiu.

„La 30 iunie 2023, numărul de persoane din România care trăiesc cu HIV/SIDA (cumulativ 1985-2023) era de 274.651, iar 18.015 sunt pacienţi HIV/SIDA în viaţă. Cazurile noi de infecţie cu HIV, înregistrate până la 30 iunie 2023, sunt în număr de 318. Dintre acestea, 47% au fost înregistrate pe segmentul de populaţie tânără cu vârste cuprinse între 15-34 ani”, informează Asociaţia Semper Musica.

Săptămâna Naţională a Educaţiei pentru Prevenire HIV își propune să prevină fenomenele îngrijorătoare cu care România deja se confruntă. Avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cea mai tânără bunică din lume, de doar 23 de ani, cea mai mare incidenţă de cancer de col uterin. Grav este și că în jur de 700 de femei sub 15 ani devin mame, în fiecare an, în țara noastră. Unul din patru tineri ai României a suferit sau suferă de o boală cu transmitere sexuală.

„Prin această săptămână de educaţie medicală preventivă ne dorim ca tinerii să afle despre protecţia împotriva HIV, să ştie ce înseamnă strategiile de prevenire ale unei sarcini neplanificate sau ale unei infecţii cu transmitere sexuală şi să aplice cele aflate în urma acţiunilor la care vor participa”, susţine Bogdan Istrate, manager proiect Asociaţia Semper Musica.

Săptămâna Naţională a Educaţiei pentru Prevenire HIV este un eveniment naţional de educaţie preventivă adresat tinerilor şi adolescenţilor și se va încheia pe 22 octombrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233