dobroge.tv

Live

Mai mulți șoferi de TIR, nemulțumiți de noua aplicație a Portului Constanța: „Am avut programare să intrăm aseară între 17 și 18 și am intrat pe la 4 dimineața”

18 octombrie 2023
Publicitate

Cozile de TIR-uri din Portul Constanța ar putea deveni o amintire. Transportatorii trebuie să își rezerve intervalul pentru încărcare sau descărcare prin intermediul unei aplicații. Acestea este gratuită. Peste 170 de companii care își desfășoară activitatea în port s-au înscris pe aplicație. Prin acest mod, se dorește decongestionarea traficului și reducerea pe cât posibil a cozilor de la porțile de acces.

Accesul camioanelor de marfă sau TIR-urilor, cu masa maximă ce depășește 12 tone, în Portul Constanța se va face doar pe baza unei rezervări. Șoferii trebuie să descarce aplicația „Soluție completa de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța”, iar acolo vor fi nevoiți să treacă toate datele.

„Toți transportatorii cu activitate în Portul Constanța își rezervă prin intermediul acestei aplicații intervalul orar pentru desfășurarea activității de încărcare sau descărcare la operatorul către care se îndreaptă”, a declarat Florin Vizan, director general Port Constanța.

Aplicația a intrat în faza de testare încă din luna august 2023, perioadă în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunității portuare și a celor constatate de echipa CN APM. Scopul ei este acela de a rezolva problema traficului și de a găsi soluții atunci când apar probleme ce ar pute aduce la perturbarea mișcării autocamioanelor în incinta Portului Constanța.

„Până în acest moment, 177 de companii care își desfășoară activitatea în Portul Constanța sunt înregistrate în cadrul acestei aplicații. Rezervările în aplicație pot fi făcute pe pagina principală a site-ului Portului Constanța”, a mai declarat Florin Vizan, director general Port Constanța

„Zice în aplicație între ora X și ora Y să intri în Port, să descarci și să pleci. Să zic în maxim 4-5 ore ar fi bine să intri să descarci”, spune un șofer.

Însă, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa. Cel puțin asta susțin unii șoferi de camion. De pildă, o parte dintre ei s-au plâns că au întâmpinat deja probleme cu aplicația.

„Toate mașinile de-aici dacă îi întrebați au programări. Eu cu colegul meu din spate am avut programare să intrăm în Port aseară între 17 și 18. Noi am ajuns 18 fără ceva și uitați, am intrat pe la 4 dimineața în Port”, spune un șofer.

„Am făcut programare da nu merge aplicația, nu merge site-ul. Ne dă eroare. Pentru aseară la 6 eram programat să intru, și-am intrat la 2 noaptea”, spune un alt șofer.

„După 10 minute de mers cu aplicația a picat sistemul și sunt cozile la fel infernale, puțin spus. Îmbulzeală, fiecare se bagă cum apucă”, spune un șofer.

Aplicația este pusă la dispoziția operatorilor gratuit de către Administrația Portuară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233