dobroge.tv

Live

Mai puțini turiști în unitățile de cazare din Constanța, în ultima lună din vară

17 octombrie 2023
Publicitate

Au sosit mai puțini turiști în unitățile de cazare din Constanța în ultima lună din vară. Potrivit statisticilor, în august 2023 au fost cu aproximativ 8.000 de persoane mai puțin. Iar vizitatorii au preferat vilele, bungalourile și căsuțele, în detrimentul hotelurilor sau pensiunilor, de pildă. Pe ansamblu, însă, de la începutul anului și până în august, numărul turiștilor a fost mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, mai arată datele.

Sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au scăzut cu 1,6% în august 2023, comparativ cu aceeași lună din 2022, potrivit Direcției Județene de Statistică. În cifre, asta înseamnă în jur 8.000 de persoane. Însă, vestea bună este că au crescut înnoptările în județul nostru în aceeași perioadă cu 3,5 procente. Cei mai mulți turiști care au ajuns în Constanța sunt români. Însă, și nemții și americanii s-au distrat la malul Mării Negre în august 2023.

„Din numărul total de sosiri, în luna august 2023, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 98,7%, iar sosirile turiștilor străini 1,3%. La nivel de ţară de rezidenţă a turiştilor străini, primele 2 ţări din care au sosit turişti străini în judeţul Constanţa, în luna august 2023 au fost Germania și Statele Unite ale Americii”, arată statisticile.

Conform informațiilor oficiale, turiștii s-au orientat și spre alte unități de cazare decât cele tradiționale, cum ar fi hotelurile.

„În ce privește distribuția sosirilor de turiști pe tipuri de structuri de cazare turistică, s-au înregistrat creșteri la hosteluri, vile turistice, tabere de elevi, bungalouri și căsuțe, în luna august 2023 față de august 2022. Scăderi ale sosirilor de turiști se pot observa pentru cei cazați în hoteluri, moteluri, campinguri, pensiuni turistice și apartamente și camere de închiriat”, potrivit informațiilor oficiale.

Una peste alta, exceptând luna august, când au ajuns mai puțini turiști la malul mării decât în aceeași lună din 2022, datele statistice sunt îmbucurătoare. Astfel, sosirile în unitățile de cazare în primele opt luni ale anului 2023 au crescut cu mai mult de 7 procente, adică au fost aproape 1 milion 4 sute de persoane. Și înnoptările au fost mai multe, înregistrând o creștere de 8,6% între ianuarie – august 2023 față de perioada similară din 2022.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233