dobroge.tv

Live

Ministerul Afacerilor Interne a dat startul concursului de admitere în instituțiile de învățământ postliceal

17 octombrie 2023
Publicitate

Cei care își doresc să devină polițist, jandarm sau pompier trebuie să se apuce de treabă! Ministerul Afacerilor Interne a dat startul concursului de admitere în instituțiile de învățământ postliceal proprii. Sunt disponibile peste 2800 de locuri, iar sesiunea de admitere va dura până în luna februarie a anului viitor.

Doritorii vor avea de trecut de o selecție riguroasă pentru a prinde un loc în școlile Ministerului Afacerilor Interne. Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță că cele 2.880 de locuri, dintre care 52 pentru romi sau minorități, sunt repartizate astfel:

  • 1.640 - la școlile de agenți de Poliţie din Câmpina și Cluj-Napoca;
  • 240 - la școala de agenți a Poliţiei de Frontieră din Oradea;
  • 700 - la școlile de subofițeri Jandarmi din Drăgășani și Fălticeni;
  • 300 - la școala IGSU de Pompieri/Protecție civilă din Boldești-Scăieni.
  • Un număr de 40 de locuri este alocat altor structuri.

Sesiune se va întinde până în februarie 2024. Pentru a se înscrie, doritorii au nevoie de cazier judiciar și trebuie să completeze și o cerere-tip de înscriere, care se transmit exclusiv în format electronic către adresa unității de recrutare până pe 5 noiembrie. Însă, pentru constituirea dosarului complet, data limită este 24 octombrie 2023. Până atunci au loc probele de evaluare psihologică în cadrul Centrului de Psihosociologie al Ministerului. Apoi urmează restul probelor.

  • „proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 7 – 13 decembrie 2023, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție.
  • proba de evaluare a cunoștințelor se susține în data de 16 decembrie 2023, la unitățile de învățământ pentru care s-a optat.
  • examinarea medicală - în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024.”

Rezultatele finale ale admiterii se afișează până la data de 2 februarie 2024. Punctajul final se va calcula ca medie aritmetică a notelor obținute în cadrul probei de evaluare a cunoștințelor, precum și a examenului care reflectă performanțele fizice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233