dobroge.tv

Live

Premierul Marcel Ciolacu, vizită în Israel: ''Israelul are drept să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar''

17 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu se află, astăzi, în vizită în Israel, unde se întâlneşte cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din această ţară şi cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunităţii evreieşti din România în perioada 1997-2011.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la Tel Aviv, în declaraţiile comune cu premierul Benjamin Netanyahu, că a decis să vină astăzi în Israel deoarece în astfel de momente dificile precum cele trăite de poporul israelian, partenerii şi prietenii trebuie să îşi demonstreze solidaritatea

"Am decis să vin astăzi în Israel deoarece în astfel de momente dificile precum cele trăite în prezent de poporul israelian, partenerii şi prietenii trebuie să îşi demonstreze solidaritatea. Societatea românească, comunitatea de israelieni din România şi cea de români din Israel deplâng, alături de dvs, domnule prim-ministru, victimele nevinovate, femei, copii, tineri în floarea vârstei în urma atacurilor teroriste declanşate de Hamas.

România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orienul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijoraţi de spirala cfrescândă a violenţelor cu consecinţe teribile asupra populaţiei civile, atât israeliene cât şi palestiniene. Vreau să îi asigur pe românii din ţara noastră că ne menţinem atitudinea de promotori ai păcii dar vom fi alături, necondiţionat, în momentele dificile, de aliaţii şi prietenii noştri, apărând valorile democratice.

România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel, în ultimele zile, nivelul atrocităţilor comise de Hamas, o grupare teroristă care ţine ostatică populaţia palestiniană pentru a satisface interesele sale extremiste

În acest context, Parlamentul României a fost primul for legislativ din rândul statelor democratice care a adoptat, în şedinţă comună, o declaraţie de solidaritate cu Statul israelian. Alături de comunitatea internaţională, România solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor şi a persoanelor răpite şi abţinerea de la orice alt act de agresiune, în special împotriva ţintelor civile.

Israelul are drept să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar.

Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza. Sunt convins că întreaga comunitate internaţională se va implica pentru deschiderea colidoarelor umanitare şi pentru a oferi asistenţă necesară refugiaţilor.

Domnule prim-ministru, nu în ultimul rând, aş dori să vă mulţumesc pentru implicarea autorităţilor israeliene şi pentru sprijinul acordat repatrierii în siguranţă a peste 2200 de cetăţeni români din Israel. În încheiere, reiterez necesitatea şi urgenţa unei păci durabile în Orientul Mijlociu şi îmi doresc un efort comun pentru evacuarea în siguranţă a cetăţenilor români din Fâşia Gaza. Sperăm ca astfel de momente să nu se mai întâmple”,a declarat premierul Ciolacu, citat de news.ro.

Şeful Executivului este însoţit de ministrul de externe, Luminiţa Odobescu şi de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, precum şi deputatul Silviu Vexler, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, şi ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233