dobroge.tv

Live

Marinarii militari români participă la Exercițiul multinațional „Breeze 23”

16 octombrie 2023
Publicitate

Marinarii militari români participă la Exercițiul multinațional „Breeze 23”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în portul Varna. Dragorul maritim 30 a plecat din portul militar Constanța și va rămâne în apele teritoriale ale Bulgariei și în apele internaționale ale Mării Negre până la începutul săptămânii viitoare. Alături de marinarii români, la exercițiu participă forțe navale și aeriene din mai multe țări, printre care Belgia, Bulgaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și din Statele Unite ale Americii sau Turcia. Se vor antrena pentru a face față tuturor pericolelor cu care se confruntă regiunea.

Zilele trecute, Dragorul Maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” și ofițeri de stat major au plecat spre apele teritoriale ale Bulgariei. Acolo, dar și în apele internaționale ale Mării Negre, va avea loc până luni, 22 octombrie, Exercițiul multinațional „Breeze 23”. Este organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în Varna, și reunește capabilități navale și aeriene din mai multe țări. Albania, Belgia, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Polonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii și Turcia iau parte la „Breeze 23”. Statele partenere vor să își dezvolte relațiile multinaționale.

„Exercițiul multinațional organizat de Forțele Navale ale Bulgariei are ca obiectiv principal creșterea nivelului interoperabilității tactice, prin aplicarea procedurilor operaționale pentru situații de criză și pentru combaterea amenințărilor de securitate. Totodată, „Breeze 23” cuprinde secvențe de antrenament adaptate la actualele provocări geostrategice, pentru care prevede reacția imediată a unei forțe multinaționale regionale în toate mediile de luptă”, transmite Statul Major al Forțelor Navale.

Participarea marinarilor militari români la Exercițiul multinațional face ca Forțele Navale Române să contribuie semnificativ la consolidarea capacității de apărare a flancului estic al NATO și la îmbunătățirea securității în regiunea Mării Negre.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233