dobroge.tv

Live

Experimentul unui polițist rutier: ce alcoolemie arată etilotestul după ce s-a dezinfectat pe mâini cu spirt

23 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un polițist din Beiuș demonstrează cum faptul că folosești dezinfectant în mașină te poate lăsa fără permisul de conducere. Acesta a realizat un material video în timp ce sufla în etilotest, după ce a folosit o soluție dezinfectantă cu care s-a șters pe mâini, iar rezultatul este de necrezut.

Experimentul îi aparține subcomisarului Octavian Perțea, ofițer în cadrul Biroului Rutier din Oradea și proaspăt vlogger. Acesta a suflat în etilotest înainte de a se urca la volanul mașinii, iar rezultatul a fost „0”. În continuarea experimentului, aflat în interiorul mașinii, s-a șters pe mâini cu spirt medical și a rugat un coleg să-l testeze.

În acest sens, s-a realizat atât testarea pasivă, prin suflarea spre aparat, cât și testarea activă, prin suflarea în aparat. Spre surprinderea ambelor persoane, rezultatul testării active a fost 0,26 mg/litru alcool pur în aerul respirat, ceea ce se consideră a fi contravenție și se sancționează cu amendă și suspendarea permisului. La a doua încercare, rezultatul testării active a fost 0,16 mg/litru alcool pur în aerul respirat și se sancționează în același fel.

„Mare grijă cât spirt consumați și cu ce dezinfectant vă dați pentru că riscați să faceți niște drumuri pe la Poliție. Vă recomand să solicitați recoltarea de mostre biologice de sânge. În vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge. Dacă este în sânge sau dacă alcoolul a provenit din altă sursă decât din organism”, menționează Octavian Perțea la finalul videoclipului.

De asemenea, acesta atrage atenția că este datoria lor în calitate de polițiști să ia în calcul valoarea apărută pe ecranul etilotestului, chiar dacă șoferii le arată sticluța de spirt sau dacă șoferul s-a dezinfectat de față cu aceștia. Subcomisarul mai spune că singura soluție de a verifica dacă rezultatul este sau nu conform cu realitatea, este deplasarea împreună cu polițiștii la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea efectuării testelor de sânge.


Sursă foto: Youtube Tavi Perțea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233