ŞCOALA ONLINE, bătaie de cap pentru elevi şi părinţi. Experimentul unui tată din Constanţa: cât de mult se respectă orele online?

Şcoala online le dă bătăi de cap atât elevilor, cât şi părinţilor. Pe grupurile create pe o reţea de socializare, părinţii se plâng de haosul creat de această metodă de predare, dar şi de faptul că unii profesori nu-şi îndeplinesc corespunzător atribuţiile.
Un tată din Eforie Sud, judeţul Constanţa, a realizat un experiment pentru a vedea cât se respectă orele online, la şcoala la care învaţă fiul său. Unul dintre copiii lui Nicolae Vranciu este în clasa a VIIa-a la Liceul Carmen Sylva din Eforie Sud. Potrivit declaraţiilor date pentru digi24.ro, în luna septembrie, copiii au mers la şcoală în scenariul verde, apoi din octombrie, din cauza coronavirusului, autorităţile au decis că era momentul să se treacă la forma hibridă de învăţământ.
Părintele şi-a rugat copilul să monitorizeze activitatea online şi astfel a aflat că "din totalul de 32 s-au făcut doar 14 ore online. Asta înseamnă în procente 43,75%. Procentul mi se pare destul de mic, deoarece acest procent reflectă şi o problemă destul de mare a sistemului”, a declarat Nicolae Vranciu, pentru digi24.ro.
Directorul şcolii contrazice, însă, afirmaţiile tatălui şi dă vina tot pe părinte că nu ar fi monitorizat corect datele.
”Într-adevăr, nu sunt toate orele, probabil ca acela este procentul de ore desfășurate SINCRON (n.r. -orele în care elevii şi profesorii sunt online în acelaşi timp). În schimb, mai puțin o disciplină, fizica, din motive de sănătate a doamnei nu s-a desfășurat ca şi oră şi nu am găsit nici profesor suplinitor. Dar, de desfășurat orele asincron (n.r. - cele în care profesorii nu interacţionează cu elevii, ci doar le trimit nişte fişe pe care aceştia să le completeze) sunt desfășurate în procent de 80 la sută”, a declarat, pentru digi24.ro, Cerasela Cozoș, director al liceului Carmen Sylva.
”Este o perioadă în care trebuie să ajustăm şi să ne acomodăm cu activităţile specifice scenariilor 2 şi 3. Activităţile asincron, din punctul meu de vedere, trebuie desfăşurate pe o perioadă determinată şi încet, încet să ne acomodăm recomandărilor ministerului şi să găsim o modalitate prin care toate activităţile să se desfăşoare în sistemul sincron”, a spus Mihai Sorin, inspector general, IŞJ Constanţa, la digi24.ro.
Întregul material poate fi urmărit AICI.
Sursă foto: Facebook Părinţii cer schimbarea
Galerie Foto
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
-O-școală-din-Constanța-va-fi-modernizată.-A-fost-semnat-contractul-de-execuție-(1).jpeg)
O unitate de învățământ va fi modernizată. Vergil Chițac a semnat contractul

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore! VEZI care a fost motivul

Ce au descoperit polițiștii de frontieră într-un autocar sosit din Turcia
Noi reguli de circulație devin obligatorii începând de astăzi pe două străzi din cartierul Poarta 6
Scandal în plină stradă, în orașul Ovidiu. A spart poarta unui imobil cu un obiect tăietor
Se va lucra pe Baba Novac. Traficul va fi restricționat total!
Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

