dobroge.tv

Live

Rafale puternice şi furtuni de nisip, la Constanţa. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, unii au căzut peste maşini - numerele de telefon la care pot suna constănţenii

08 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Judeţul Constanţa se află sub cod galben de vânt puternic până la ora 23:00. Vântul a suflat toată ziua cu putere şi furtuni de nisip au fost surprinse pe plajele din Mamaia şi Constanţa. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vijelii, iar unii au căzut pe maşini.

Potrivit unui comunicat al ISU Dobrogea, pompierii au fost solicitați să intervină, duminică după-amiază, pentru îndepărtarea unor copaci căzuți în urma vijeliei din Constanța.

"Urmare avertizării Cod Galben de vânt, până la această oră, pompierii militari constănțeni au intervenit pentru degajarea a 10 copaci căzuți pe carosabil sau peste diverse elemente de construcție. Doi dintre aceștia au căzut peste autovehicule, unul peste un pavilion al unui restaurant din municipiul Constanța, iar ceilalți pe carsobail. În urmă acestor evenimente nu s-au înregistrat persoane care să aibă nevoie de ajutor medical", anunţă ISU Dobrogea.

Meteorologii avertizează că de măine, 9 octombrie 2023, vremea se va răci semnificativ față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă în jurul a 13 grade.

"Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor", transmite Primăria Constanţa.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233