dobroge.tv

Live

RĂZBOI ÎN ISRAEL. Israelul a lovit sudul Libanului după ce Hezbollah a atacat dinspre nord. Netanyahu: Începe un război lung şi dificil, membru al Hamas: Atacul nostru abia a început

RĂZBOI ÎN ISRAEL. Israelul a lovit sudul Libanului după ce Hezbollah a atacat dinspre nord. Netanyahu: Începe un război lung şi dificil, membru al Hamas: Atacul nostru abia a început
08 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Israelul a atacat duminică sudul Libanului ca răspuns la tiruri din zonă, a anunţat armata israeliană într-un comunicat citat de news.ro. „Artileria israeliană este în curs de a lovi zona din Liban din care a provenit focul", se arată în comunicat, fără a da alte detalii despre natura atacului.

Organizaţia militantă şiită Hezbollah a anunţat că a tras rachete şi obuze din Liban spre nordul Israelului şi a transmis că organizaţia este solidară cu „rezistența palestiniană victorioasă”, transmite Agerpres.

"În drumul spre eliberarea a ceea ce a rămas din pământul nostru libanez ocupat şi în solidaritate cu rezistenţa palestiniană victorioasă şi cu lupta poporului palestinian, liderul brigăzii martirului (Hezbollah) Hajj Imad Mughniyeh în Rezistenţa Islamică (Hezbollah) azi dimineaţă, duminică, 8 octombrie 2023, a atacat trei poziţii ale ocupaţiei sioniste în zona Fermelor Libaneze Ocupate Shebaa", se arată într-un comunicat al grupării.

Israelul se confruntă de sâmbătă cu o ofensivă a mişcării islamiste palestiniene Hamas, lansată din Fâşia Gaza pe flancul său sudic. Hamas şi alte mişcări palestiniene angajate în lupta armată împotriva Israelului sunt stabilite în sudul Libanului.

Bilanțul victimelor din Israel a crescut la cel puțin 300 de morți, în timp ce peste 1.500 de persoane au fost rănite, după atacul-surpriză al Hamas, constând într-un baraj de câteva mii de rachete, combinat cu infiltrarea de militanţi înarmaţi în localităţi israeliene. În Gaza, riposta israeliană a ucis peste 230 de oameni şi a rănit aproape 1.800, potrivit ministerului Sănătății. Celulele teroriste ale grupării din Gaza au intrat în mai multe comunităţi din sudul ţării. Militanții Hamas s-au infiltrat pe teritoriul țării de pe mare, din aer și pe sol.

Israelul „începe un război lung şi dificil”

Cabinetul politic şi de securitate al Israelului s-a reunit, sâmbătă seară, pentru a stabili răspunsul ţării la atacurile surpriză ale Hamas, relatează CNN.

„Începem un război lung şi dificil. Războiul ne-a fost impus de un atac sângeros al Hamas. Prima fază se termină în aceste ore cu distrugerea majorităţii forţelor inamice care au intrat pe teritoriul nostru. În acelaşi timp, am început formaţia ofensivă şi ea va continua fără rezerve şi fără pauză până când obiectivele sunt atinse”, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Israelul are ca scop să „nege abilitatea şi dorinţa (Hamas) de a ameninţa şi a face rău cetăţenilor Israelului pentru mulţi ani de acum înainte”, se arată în declaraţie. „Vom restabili securitatea pentru cetăţenii Israelului şi vom câştiga”, a adăugat Netanyahu. „Printre deciziile luate de cabinet se numără oprirea furnizării de electricitate, combustibil şi mărfuri”.

Atacul nostru abia a început

Hussam Badran, membru al biroului politic al Hamas, afirmă că atacul grupării teroriste asupra Israelului se află abia la început, scrie Times of Israel, preluat de News.ro.

Badran a afirmat că atacul, botezat de grupul terorist „Potopul de la Al-Aqsa”, vine după o pregătire atentă menită să surprindă Israelul. Liderul terorist a spus că această luptă este diferită de toate rundele anterioare de conflict şi a făcut apel la mediatorii arabi să transmită Israelului că trebuie să „părăsească teritoriile ocupate” ale palestinienior.

„Noi suntem proprietarii acestui pământ, iar această ocupaţie nu va dura la nesfârşit”, a spus oficialul Hamas.

Badran susţine că atacul este motivat de controlul israelian asupra moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, un punct fierbinte al tensiunilor israeliano-palestiniene.

Osama Hamadan, purtătorul de cuvânt principal al Hamas, a declarat pentru Al Jazeera că nu atacă civili.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233