dobroge.tv

Live

O navă turcească a lovit o mină în Marea Neagră, în apropiere de Sulina

O navă turcească a lovit o mină în Marea Neagră, în apropiere de Sulina
06 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un cargobot sub pavilion turcesc a lovit joi o mină în Marea Neagră, în largul coastelor României, şi a suferit avarii minore. Echipajul este în siguranţă, au declarat surse maritime şi de securitate citate de Reuters, citat de news.ro.

Compania britanică de securitate maritimă Ambrey a declarat că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit, nava a lovit o mină maritimă la 11 mile marine nord de Sulina, România, în apropiere de intrarea în Canalul Sulina.

Se pare că nava s-a confruntat cu o explozie în jurul orei 09.20 GMT (12.20, ora României). Nava a aruncat ancora pentru o perioadă scurtă de timp pentru a evalua pagubele”, a precizat compania de securitate Ambrey. „La ora 12.10 (15.10, ora României), nava şi-a reluat navigaţia”, a adăugat Ambrey, precizând că nu au fost raportate victime.

O sursă guvernamentală ucraineană a confirmat că o navă a lovit o mină, adăugând că este vorba „probabil de o mină din Al Doilea Război Mondial sau de minele de debarcare care au fost lăsate acolo anul trecut”, refuzând să facă alte comentarii.

Yoruk Isik, şeful firmei de consultanţă Bosphorus Observer, a confirmat pentru Reuters că nava se numeşte Kafkametler şi a suferit avarii minore la un rezervor de balast, dar echipajul este în siguranţă.

Compania Ambrey a precizat joi că incidentul a avut loc în aceeaşi zi în care tocmai îşi informase clienţii cu privire la o probabilă desfăşurare suplimentară de mine marine de către marina rusă, desfăşurate pentru a zădărnici exporturile de cereale ale Ucrainei.


Sursă foto: rnhs.info

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233