dobroge.tv

Live

Proiect liberal pentru creșterea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural

Proiect liberal pentru creșterea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural
05 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Proiectul legislativ al parlamentarilor PNL, pentru mai multe cabinete de medicină primară în mediul rural, votat astăzi, este apreciat de deputatul Bogdan Huțucă.

Am votat legea care încurajează creșterea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural. Proiectul legislativ, adoptat de Parlamentul României, completează Legea nr. 95/2006, astfel acordând cabinetelor de medicină de familie statutul de ,,unitate sanitară de utilitate publică”. Acest stat poate fi acordat doar la cerere pentru punctele de lucru. De asemenea, modificarea legislativă dă posibilitatea primăriilor de a încheia cu cabinetele medicilor de familie contracte de comodat – dare în folosință gratuită a spațiilor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale. Efectul așteptat al acestui proiect legislativ adoptat este de a încuraja creșterea gradului și a rețelei de medicină de prevenție în mediul rural.

Felicitări colegilor din PNL, Cristina Vecerdi și Mihail Veștea, pentru acest demers legislativ util și necesar României. Rolul medicilor de familie reprezintă primul contact al pacienților cu sistemul sanitar și facilitează asistență și servicii de sănătate primare esențiale în ceea ce privește prevenția.

Populismul poate fi combătut preventiv prin examinarea și tratarea la timp, conform rolului pe care îl are medicina primară/de familie. Oricâte caravane medicale cu scop electoral ar fi făcute, acestea nu vor suplini niciodată prezența unui cabinet medical în zona rurală”, a transmis deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.


Sursă: Facebook Bogdan Huțucă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233