dobroge.tv

Live

Investiții majore la Universitatea „Ovidius” din Constanța: „Avem în perspectivă proiecte care valorează mai mult de 10 milioane de euro”

04 octombrie 2023
Publicitate

Se fac investiții majore la Universitatea „Ovidius”. Conducerea instituției de învățământ superior are în plan proiecte care valorează mai mult de 10 milioane de euro. Printre acestea se numără și amenajarea unui nou spațiu de recreere pentru studenți. De asemenea, rectorul Universității „Ovidius” a anunțat că cel mai modern centru de învățământ medical este gata.

Anul trecut, în luna mai, conducerea Universității „Ovidius” anunța că va fi construit un nou centru de simulare în medicină. Acesta urma să fie dotat cu simulatoare și manechine care să le ofere studenților posibilitatea de se pregăti în condiții cât mai apropiate de cele reale. Lucrările au fost acum finalizate, iar instituția are cel mai modern centru de învățământ medical la nivel național, a spus rectorul universității.

„Acum mai puțin de trei săptămâni s-a semnat recepția la Centrul de simulare medical din clădirea de vis a vis. Este cel mai modern, cel mai nou centru de învățământ medical la nivel de simulatoare, sunt 18 laboratoare și două amfiteatre de 200 de locuri”, a declarat conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității „Ovidius”.

Proiectul a fost finanțat cu fonduri europene și a avut o valoare de peste 20 de milioane de lei. Și nu sunt singurele investiții făcute: au fost modernizate mai multe încăperi și au fost create noi spații de învățământ. De asemenea, conducerea își dorește ca pe viitor să amenajeze o nouă zonă de relaxare destinată studenților. Iar asta nu este tot.

Avem în perspectivă proiecte care valorează, probabil, mai mult de 10 milioane de euro. Este vorba despre parcul care este în spatele dumneavoastră, este vorba despre clădirea pe care o avem în interiorul acestui Campus și care ne dorim să fie un centru de excelență în ceea ce privește turismul și recuperarea balneară în acest domeniu. Mai avem și alte proiecte pe care deja le scriem, sperăm să câștigăm sumele necesare pentru a le implementa”, a declarat prof. univ. dr. Diane Vancea, președintele Senatului UOC.

Discuția despre noul parc a început încă din luna mai a acestui an. Conducerea Universității „Ovidius” spunea atunci că și-ar dori amenajarea acestui spațiu pe terenul de lângă „Ovidius Park”. Este vorba de parcul care a costat peste 300.000 de euro. Lucrările pentru unul nou, spunea profesorul universitar doctor Diane Vancea că se ridică la peste un milion și jumătate de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233