dobroge.tv

Live

Disciplină nouă pentru elevi. Rafila: „Educația pentru sănătate trebuie sprijinită de specialiști, dar predată de profesori”

04 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Elevii vor avea o nouă materie în școli. De anul viitor, disciplina „Educație pentru sănătate” va fi predată de profesori de biologie și de diriginți. Cadrele didactice vor fi pregătite special în acest sens, a afirmat ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Materia există și în prezent, însă este opțională. Iar acum, conform lui Rafila, doar 5% dintre părinţi îşi trimit copiii la acest optional.

„Educaţia pentru sănătate trebuie sprijinită de specialişti, dar predată de profesori. Așa se întâmplă peste tot. Ceea ce trebuie să facem și avem doar un an la dispoziţie în care trebuie să pregătim profesori de biologie, diriginţi pentru modulele din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Cred că asta este soluţia corectă. În anul 2002, a fost lansat Programul ‘Educaţie pentru sănătate’ în şcoala românească, dar de 21 de ani a rămas facultativ şi doar 5% dintre părinţi îşi trimit copiii la ‘Educaţie pentru sănătate’. Lucrul ăsta nu este deloc în regulă. Vedeţi, acum, avem foarte multe provocări, consumul de substanţe psihoactive, consumul de droguri este una dintre ele. Dacă copilul învaţă încă din primii ani de educaţie în şcoală că acest consum este profund nociv şi îi va afecta viaţa în mod iremediabil, cu siguranţă, nu vom avea aceleaşi probleme”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233