Patronul clubului şi contabila, reţinuţi în urma operaţiunii ''Calypso''. Taximetriști din Constanța primeau comision pentru fiecare ''mort'' racolat și adus să comande ''șampanii''
O reţea de prostituţie şi de trafic de persoane a fost destructurată de oamenii legii din Constanţa, iar două persoane au fost reţinute pentru 30 de zile. Pentru alte 12, s-a instituit măsura controlului judiciar.
21 de percheziţii domiciliare au avut loc pe 26 septembrie în cadrul operaţiunii cunoscute sub denumirea de "Calypso", după numele clubului din Constanţa care, deşi era descris ca fiind unul de striptease, în realitate tinerele dansatoare practicau prostituţia. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat şi trei autoturisme de lux, precum şi sume importante de bani.
„În urma celor 21 de percheziții domiciliare, efectuate la data de 26 septembrie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au fost descoperite și ridicate 3 autoturisme de lux, 11.880 de dolari, 20.915 lei și 395 de euro.De asemenea, au fost ridicate 26 de terminale mobile, un sistem DVR, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă”, explică IPJ Constanța.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au formulat contestație cu privire la soluţia dispusă dispusă cu privire la cele 12 persoane puse sub control judiciar.
O fată de 17 ani, preferata clienţilor
Clubul funcționa de mai bine de un an pe o stradă centrală din Constanța. Taxa de intrare era de 200 de lei, iar clienții preferați erau militarii străini și navigatorii aduși la bordel de taximetriștii din Constanța care primeau comision pentru fiecare „mort” racolat și adus să comande „șampanii”, scrie adevarul.ro.
etele erau recrutate de patron ca dansatoare, însă după angajare, acestea erau determinate să se prostitueze. Angajatele, indiferent dacă se prostituau sau nu, aveau contracte de muncă semnate pentru suma de 3.000 de lei. La audieri însă, majoritatea au declarat că „făceau” măcar 1.500 de lei pe noapte, 3.000-5.000 de lei pe weekend și că cei mai generoși erau americanii, care nu se uitau, efectiv, la bani. Sumele le reveneau ca o cotă parte din valoarea alcoolului pe care îi convingeau pe militari să îl consume și, bineînțeles, primeau procente și din valoarea „șampaniei”, actul sexual.
Date din dosar arată că ele nu erau practic obligate să se prostitueze, dar patronul clubului le învăţa cum se pot câştiga uşor bani mulţi şi le spunea că apreciază fetele ambiţioase. Printre așa zisele dansatoare se afla și o minoră, de 17 ani, preferata clienților pentru că se machia finuţ și își purta părul în codițe.
Bordelul a fost închis pe 26 septembrie 2023, în urma unei mega operațiuni a DIICOT Constanța. Printre persoanele reținute atunci se numărau patronul clubului, soția sa, mai mulți angajați, dar și taximetriștii care aduceau clienții ce „voiau să se distreze”, contra unor procente din consumația făcută de aceștia. Au fost arestați preventiv pentru 30 de zile doar Matei Gelu, patronul bordelului, și Rodica Ioan, ospătărița care ținea contabilitatea clubului.
Procurorii au pus sub sechestru mașinile de lux ale patronului Gelu Matei și zece apartamente ale acestuia, în unele dintre locuințe fiind cazate prostituatele, care nu îi plăteau „șefului” chirie, ci doar utilitățile, și erau aduse la club de portar, ca să nu întârzie.
Sursă foto: adevarul.ro