dobroge.tv

Live

Emoții pentru studenții Academiei Navale ''Mircea cel Bătrân'' din Constanța. Studenții din anul I încep o nouă etapă din cariera lor: ''Mi-am dorit din tot sufletul să pot să ajung aici''

02 octombrie 2023
Publicitate

Emoții mari pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Clopețelul a sunat din nou în această dimineață. Peste 300 de tineri din anul I, militari și civili, au început de astăzi un nou capitol din viața lor. Încrezători și plini de ambiție, studenții speră, ca în acești ani să deprindă mai multe cunoștințe, dar și ambilități necesare unei cariere de succes pe mare. Alți 255 de studenți au început de astăzi masterul.

Încrezători și plini de entuziasm. Așa au pășit luni sute de tineri în curtea Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Pentru studenții din anul I va începe o nouă etapă din cariera lor. 

Alexandra este din Suceava și a ales să-și continue studiile la academie pentru că iubește uniforma, dar mai mult iubește marea. Cariera de marinar militar a atras-o încă de mică și nu se vede făcând altceva.

“În primul rând sunt o persoană serioasă și am considerat că acest mediu este cel mai potrivit pentru mine. De asemenea, consider că marea este locul care îmi va șlefui cel mai bine caracterul și mi-am dorit din tot sufletul să pot să ajung aici”, a spus Alexandra ZAHARIE, studentă anul I Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Emoții mari au avut și cei din anii mai mari. Leonte a terminat un liceu militar și consideră că marina îi poate oferi tot ceea ce își dorește.

“Mi se pare că domeniul ăsta de marină, dar și de inginerie îți poate oferi mai multă posibililtate pe parte profesională”, a spus plt. adj. Leonte RADU, student anul IV Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Pentru toți deschiderea noului an universitar a fost un moment de revedere cu colegii, dar și de cunoaștere. Fiecare are o poveste în spate, un motiv pentru care au ales această carieră.

“Toți acești ani nu aș putea spune că au fost ușori, ba din contră, pentru că armata nu implică doar pregătire fizică, ci și fizică. Așa că a trebuit să mă călesc și să dau tot pentru a deveni tot ceea ce sunt acum”, a spus plt. adj. Leonte RADU, student anul IV Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Studenții nu au venit singuri. Alături de ei au fost părinții, rudele și prietenii.

“Băiatul nostru este în primul an. Suntem emoționați. O să fie bine. Și-a dorit foarte mult să ajungă aici”

“A fost cât de cât ok. Ea este la civil și este mai ok decât restul care sunt la armată”

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024, pe platoul mare din incinta instituției militare de învățământ superior. Cei mai buni studenți au primit și burse.

“În primul rând ei trebuie să înceapă prin a-și respecta poziția de student militar în cadrul Academiei Navale. Trebuie să aibă încredere, trebuie să muncească, trebuie să dovedească că această poziție pe care au câștigat-o în cadrul instituției noastre este una meritată”, a spus contraamiral de flotilă conf. univ. dr. ing. Alecu TOMA, comandant rector Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța.

“Este mediul în care se formează generația următoare de lideri militari și civili ai Marinei Române. Cei care, prin pregătire și competență, vor deveni o imagine a Academiei Navale în țară și vor reprezenta România la bordul navele pe mările și oceanele lumii”, a spus contraamiral de flotilla Cornel-Eugen COJOCARU, comandant Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu”.

La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” vor studia și 31 de studenți militari și civili de la universitățile din Bulgaria, Georgia, Letonia și Polonia.

“Avem și un grup de studenți de la universitățile partenere care vor studia pentru un semestru în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân, cum și aproape 50 de studenți ai noștri sunt astăzi prezenți în universitățile partenere din Europa”, a spus contraamiral de flotilă conf. univ. dr. ing. Alecu TOMA, comandant rector Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Aproximativ 1.600 de studenți sunt înscriși la programele de licență, iar 368 dintre ei sunt studenți militari. În anul I de studii, sunt înmatriculați 99 de studenți militari, 209 civili la programele de licență și 255 la programele de masterat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233