dobroge.tv

Live

Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare nu vor fi finalizate pe 30 septembrie. Sunt gata cinci din cele șase tronsoane ale arterei: „Ultimul tronson o să fie gata în maximum 10-15 zile”

29 septembrie 2023
Publicitate

Termenul de 30 septembrie pentru finalizarea lucrărilor la zona pietonală a străzii Ștefan cel Mare nu va fi respectat. Sunt gata cinci din cele șase tronsoane ale arterei. Se mai lucrează pe porțiunea cuprinsă între străzile Mihai Viteazu și Mihăileanu. Această parte a proiectului ar trebui să fie gata în cel mult două săptămâni, promite actualul constructor. Însă, toate lucrările, cum ar fi montarea mobilierului urban sau amenajarea spațiilor verzi, au termen de finalizare 3 decembrie.

Artera din inima Constanței părea să se fi transformat în coșmarul tuturor cetățenilor ajunși la capătul răbdării, care o priveau ca pe un șantier etern. Astăzi, constănțenii sunt sceptici și în ceea ce privește termenul de finalizare a lucrărilor la partea pietonală, care ar fi trebuit să fie gata la finalul acestei luni, după cum și-a asumat public antreprenorul care se ocupă de proiect.

„S-ar putea vreo minune de la Dumnezeu să se termine”, spune o constănțeancă.

Reporter: Credeți ca va fi gata până pe 30?

Constănțean: Nu cred, la cum văd că se desfășoară lucrările, nu am nicio speranță ca va fi gata în termen.

„După ceea ce putem observa, în niciun caz”, spune un constănțean.

Din 2021, atunci când s-a dat startul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, termenul limită a fost amânat de mai multe ori. Situația este similară și când vine vorba de firmele responsabile cu modernizarea zonei pietonale. Actuala firmă a preluat proiectul la începutul lunii mai, atunci când mai bine de 75% din lucrări nu erau finalizate. Și trotuarul ar fi fost gata mult mai repede, dacă nu ar fi existat probleme cauzate de intervențiile celor de la RAJA și Termoficare.

Artera a devenit în o zonă evitată de constănțenii sătui și plictisiți de șantierul care pare că nu se mai termină. Haosul provocat are și un termen, evident de necrezut, 30 septembrie, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

Iar antreprenorul care se ocupă acum de lucrare recunoaște și public acum că termenul asumat – sfârșitul acestei luni, nu poate fi respectat. Este însă și o veste bună: nu mai este mult de muncă la partea pietonală a străzii Ștefan cel Mare.

„A rămas singura de finalizat și ne-am asumat termenul de 30 septembrie, strada Ștefan cel Mare, care este compusă din șase tronsoane, cinci dintre ele sunt finalizate la nivel de paviment pentru că doar de asta răspundem”, a declarat Viorel Farcaș, administrator firmă.

Tronsonul care încă nu este gata este cel cuprins între străzile Mihai Viteazu și Mihăileanu. Vineri, reprezentanții RAJA au eliberat zona, a șa că lucrările pot continua și pe această porțiune.

„Speram ca de luni să intrăm acolo și ca ultimul tronson să fie gata în maximum 10-15 zile”, a mai declarat Viorel Farcaș, administrator firmă.

După ce partea pietonală va fi gata, se va monta granitul și se vor face și restul lucrările ce includ inclusiv modernizarea rețelei de iluminat. De asemenea, infrastructura de semnalizare rutieră va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități.

„Important este că oamenii lucrează”, spune un constănțean.

Și se va mai lucra câteva luni. Conform contractului, muncitorii mai au ceva timp la dispoziție să termine toate lucrările de pe strada Ștefan cel Mare.

„Termenul de finalizare de montare a copacilor și tot ceea ce înseamnă dotări urbane este pe 3 decembrie”, a mai declarat Viorel Farcaș, administrator firmă.

În final, esplanada de pe strada Ștefan cel Mare va fi îmbogățită și cu aproximativ cinci mii de metri pătrați de spațiu verde. Investiția totală a proiectului ajunge la aproape 90 de milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233