dobroge.tv

Live

O firmă de electrocasnice din România reinventează cel mai popular preparat din Delta Dunării: Ciorba PETscărească are ingrediente care nu expiră

29 septembrie 2023
Publicitate

Cel mai popular preparat din Delta Dunării a fost făcut cu ingrediente care nu expiră nici peste sute de ani. Din păcate, însă, nimeni nu l-ar mânca. Și asta pentru că acesta este gătit cu... bucăți și capace din plastic. Preparatul are și o denumire: Ciorbă PETscărească. Este modul prin care pescarii din Deltă împreună cu o companie care produce aparate electrocasnice vor să tragă un semnal de alarmă asupra poluării de către turiști.

Cel mai popular fel de mâncare din Deltă preparat din ingrediente care nu expiră a fost pregătit din PET-uri lăsate în urmă de turiști și colectate la inițiativa unei companii care produce aparate electrocasnice. Ciorba PETscărească a devenit astfel, un simbol al responsabilității față de colectarea deşeurilor din Delta Dunării şi respectarea biodiversităţii din zonă.

Zeci de mii de tone de deșeuri rămân anual necolectate în județele riverane Dunării și ajung astfel, în apele fluviului și apoi în Deltă, ceea ce duce la scăderea biodiversității acvatice, dar și la afectarea unui ecosistem care pentru locuitorii de aici înseamnă „acasă”.

„Ne-am propus să mergem acolo unde nu toată lumea face curat, în natură, și să creăm o nouă filosofie prin care să învățăm să respectăm mediul înconjurător, să nu poluăm, iar dacă alții o fac, să nu trecem nepăsători pe lângă: filosofia de a fi PETscar, pe care o poate adopta oricine, oriunde, dacă iubește cu adevărat natura. Suntem mândri că, susținuţi de pescari ai Deltei, dar și de autoritățile din localitatea Crișan, am capturat zeci de saci de deșeuri din Delta Dunării”, a declarat Teodora Juravle, directorul de marketing al companiei producătoare de aparate electrocasnice.

În perioada 25-27 august, membrii companiei și pescarii din Delta Dunării au devenit PETscari, capturând PET-uri din Deltă, într-o acțiune de colectare a deșeurilor. Aceasta s-a transformat ulterior într-un demers de conștientizare cu privire la protejarea biodiversității din zonă și într-un semnal de alarmă menit să îi mobilizeze pe turiști spre un comportament mai responsabil față de natură.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233