dobroge.tv

Live

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității: „Românii nu trebuie ‹‹amendați›› pentru că aleg destinații externe de vacanță!”

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității: „Românii nu trebuie ‹‹amendați›› pentru că aleg destinații externe de vacanță!”
27 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) se disociază ferm de propunerea avansată în mass-media de către FPTR, de impunere a unei taxe de promovare a turismului românesc, asupra turiștilor români care călătoresc în afara țării!

Nu am făcut parte din niciun grup de discuții sau întâlniri pe aceasta temă și nu susținem, în nicio variantă, o asemenea propunere. FPIOR reprezintă mii de operatori Horeca din 18 județe ale României - destinații turistice românești și susține și promovează interesele industriei ospitalității din România - dar libera circulație a cetățenilor români este un drept fundamental și care nu poate fi “amendat” sau sancționat.

Destinațiile de vacantă românești trebuie să concureze între ele în preferințele românilor și se află în mod liber si necondiționat în concurență cu destinațiile externe. Nu putem sancționa turistul român pentru că alege Turcia sau Grecia, în timp ce autoritățile locale și centrale și chiar și unii dintre operatorii privați nu reușesc să coaguleze strategii de dezvoltare și promovare a turismului în Destinațiile românești și - mai grav, o strategie la nivel național”, a declarat Valentin Șoneriu, Presedinte FPIOR.

CITEȘTE ȘI: Ce spune ministrul Economiei despre instituirea unei taxe pentru românii care aleg să-şi petreacă concediul în străinătate

Inadmisibil, să ne gândim să sancționăm turistul român pentru ineficiența statului de a atrage turiști în România. Ne opunem categoric unei asemenea propuneri! Considerăm că este misiunea și răspunderea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, în coerență și permanent dialog cu Organizațiile de Management al Destinației (OMD) locale, județene și regionale – să deruleze un management serios și responsabil în cheltuirea eficientă a banilor colectați din taxele percepute de la turiști (City Tax) și de la operatorii din turism (Taxa de Promovare a turismului) - în așa fel încât să atragă creșterea numărului de turiști în destinații din România și creșterea contribuției acestei industrii a Turismului la PIB.

Trebuie să putem vedea mai repede, în sfârșit, performanțe în a atrage mai mulți turiști în România – dar de aceste obiective nu pot fi răspunzatori cetățeanii români, care sunt liberi să aleagă unde doresc să își petreacă vacanța sau o călătorie - în funcție de preferințe, de oferte și de atractivitatea acestora, de pachetele de servicii oferite și, desigur, de tarifele ofertate”, a declarat Corina Martin, Secretar General FPIOR.


Sursă foto: pixabay.com via stux

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233