dobroge.tv

Live

Asociația Elevilor din Constanța are un nou președinte: „Vom continua să luptăm până când toate drepturile elevilor vor fi respectate”

Asociația Elevilor din Constanța are un nou președinte: „Vom continua să luptăm până când toate drepturile elevilor vor fi respectate”
25 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În data de 24 septembrie, membrii Asociaţiei Elevilor din Constanţa s-au reunit în cadrul şedinţei Adunării Generale, organul suprem de luare a deciziilor, prilejuită de organizarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte din cadrul Biroului de Conducere.

Noul preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa este Lorena-Dina Drăgusin, fost vicepreşedinte AEC, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Ovidius".

În funcţia de vicepreşedinte au rămas următorii elevi, cu mandate în desfăşurare:

  • Diana-Elena Grişcă, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"
  • Ioana Stamatin, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"
  • Daria-Andrada Gheorghiu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Arte "Regina Maria"
  • Mara Ştefan, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu"
  • Francesco-Giovanni Cardello, elev în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin"

Sunt recunoscătoare oportunităţii care mi s-a oferit şi sunt sigură că vom avea o colaborare frumoasă. Îmi doresc ca următorul an să fie plin de realizări şi de victorii pentru elevi şi vom continua să luptăm până când toate drepturile elevilor vor fi respectate”, a declarat Lorena Drăguşin, preşedinte AEC.

Astăzi mi-am încheiat mandatul de președinte al Asociației Elevilor din Constanța. După doi ani de lupte crâncene cu mediul politic, în contextul adoptării unor noi legi ale educației, a venit momentul să dau ștafeta mai departe. În acești doi ani, Asociația Elevilor din Constanța s-a ridicat pe noi culmi, arătând din nou faptul că orice schimbare din educație trebuie făcută având în centru interesul elevului. Mai mult, am reușit să arătăm că vocea elevilor trebuie consultată și că elevii se pot face auziți. Că nu există politici publice făcute pentru noi, fără noi. Am formulat amendamente și am fost prezenți la dezbaterile noilor legi ale educației, luptând contra lor. Am arătat că elevii se vor apăra inclusiv în fața instanțelor și că vor utiliza mecanismele justiției, ajungând până la Curtea Constituțională și învingând Ministerul Educației. I-am susținut pe profesorii noștri, ieșind în stradă cot la cot cu dumnealor și susținându-le doleanțele, atât public cât și în contextul negocierilor de la Administrația Prezidențială”, a scris Ariana Dudună, fost președinte AEC, pe rețelele de socializare.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233