dobroge.tv

Live

„Ne-am săturat de minciuni!”. Militarii rezerviști din Constanța au protestat astăzi în Capitală: „Solicităm eliminarea noastră PNRR, unde nu avem ce căuta”

21 septembrie 2023
Publicitate

Au ieșit din nou în stradă. Militarii rezerviști au protestat astăzi în Capitală. Oamenii sunt nemulțumiți de pensii și cer excluderea rezerviștilor din PNRR. De asemenea, sindicaliștii vor ca sporturile militare să fie acordate și civililor. Mai mult, vor ca pensiile să nu mai fie impozitate. Sute de militari din Constanța și din țară au participat la protestul care a avut loc în fața Ministerului Muncii. Au plecat apoi în marș către Guvernul României.

Le-a ajuns cuțitul la os și s-au săturat de promisiuni și minciuni. Sute de membri din cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Constanța și din țară au protestat din nou în capitală. Sindicaliștii și-au strigat nemulțumirile în fața Ministerului Muncii. Aceștia au discutat problemele lor și cu secretarul de stat Mădălin-Cristian Vasilcoiu, ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu nefiind prezentă pentru că are COVID.

„Ne-am săturat de indivizi care promit de 14 ani aceleași minciuni, aceleași discuții, aceeași gargară. Gata! Destul! Trebuie să se rupă odată pisica. Ne-am săturat de minciuni. „NU sunt bani, nu sunt bani!”. 3.7% din bugetul țării se duce suport pentru Ucraina”, a declarat col. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD.

Pentru lipsa de predictibilitate în ceea ce privește salarizarea, cariera și penisionarea în Familia Ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională. Ceea ce vedem că se întâmplă astăzi este rodul, fructul nepăsării politicienilor”, a declarat Vasile Zelca, președintele SNPPC.

Sindicaliștii au mai multe revendicări. Printre acestea se numără aplicarea în integralitatea sa, așa cum a fost promulgate, a legii salarizării, 153/2017, tuturor categoriilor socio-profesionale și civile, precum și a legii pensiilor 223/2015.

Munciuna este următoarea: se dă o lege care se aplică etapizat, adică niciodată. Și când au trecut 6-7 ani iar răbdarea noastră a atins maximum posibil atunci ne-au promis o altă lege ca în cântecelul cu podul de piatră. Asta în timp ce noi murim pe capete, câte 600 de rezerviști pe lună. Cât să mai așteptăm”, a declarat col. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD.

Ce ne garantează că se vor respecta? Avem legi în vigoare care nu au fost duse până la capăt: Legea 153 a salarizării n-a fost aplicată în Armată nici până acum. Ce ne mai garantează nouă că în statul ăsta se va mai face vreodată dreptate? Avem la graniță un conflict major și guvernanții noștri își bat joc de singurii care pot să apere această țară”, a declarat lt. cdor. (r) George Hoștină, purtător de cuvânt SCMD, filiala Constanța.

O altă revendicare a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Constanța se referă la acordarea sporului militar. De asemenea, aceștia cer contracte preferențiale pentru industria românească de apărare, precum și sporuri identice pentru militarii și polițiștii care au îndeplinit misiuni de luptă pe teritoriul României și în afara ei. Accentul a fost pus însă pe scoaterea pensiilor din PNRR.

Solicităm eliminarea noastră PNRR, unde nu avem ce căuta. Să știe tot poporul că noi avem contribuții mai mari decât civilii, dar la propriul nostru buget militar de asigurări sociale, nu la cele civile de aceea avem și Casele noastre de Pensii”, a mai declarat col. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD.

După protestul din fața Ministerului Muncii, sindicaliștii au plecat în marș către Guvernul României. Aici însă, nimeni nu a discutat cu ei, nici prim-ministrul și nici secretarul general al Guvernului, așa că au lăsat la registratură un document cu solicitările lor. Alături de SCMD Constanța au fost și sindicatele și federațiile din poliție.

„Vom pune aceleași întrebări, atrăgând atenția domnului prim-ministru Ciolacu asupra faptului că depopularea ministerelor care asigură apărarea nu duce decât la haos pe străzi”, a mai declarat Vasile Zelca, președintele SNPPC.

Dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate, sindicaliștii vor continua seria protestelor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233