dobroge.tv

Live

Explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldova. Transgaz: Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament

Explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldova. Transgaz: Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament
21 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanţii companiei Transgaz afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, că explozia urmată de incendiu, de pe şantierul Autostrăzii Moldova, a avut loc întrucât ”constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile avizului de amplasament” şi că acesta nu deţine ”avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”.

''Au murit oameni nevinovaţi, munceau să câştige o pâine''. Imagini cu impact emoţional după explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldova A7! Patru muncitori au fost găsiţi carbonizaţi şi alţi cinci au fost răniţi! VIDEO

În noaptea de 21 septembrie, în judeţul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Şendreni-Oneşti, în zona localităţii Călimăneşti, la kilometrul 93+328 faţă de SCV Şendreni, respectiv kilometrul 52+174 faţă de NT Oneşti, s-a produs ”un incident tehnic major cu foc”, în timpul execuţiei lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focşani -Bacău).

”Menţionam faptul că constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea «Autostrada Focşani-Bacău (inclusiv reţele de utilităţi) cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea», acesta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect. Reprezentanţii Transgaz s-au deplasat imediat la faţa locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viaţa umană şi mediul înconjurător”, transmite compania.

Nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a declarat, pentru digi24.ro, că din ce a discutat cu Transgaz, nu există niciun fel de culpă a Transgaz în această speţă a exploziei de pe şantierul Autostrăzii Moldova. ”

”Ce m-a interesat pe mine, ca ministru, este ca furnizarea gazului să nu aibă de suferit şi am înţeles că, prin măsurile pe care Transgaz le-a luat azi-noapte, nu au fost afectaţi consumatorii şi se străduiesc să nu fie nimeni afectat. Poziţia Transgaz este că toate aceste lucruri au fost respectate, toate procedurile, din perspectiva Transgaz. Sunt convins că Transgaz va lămuri toate lucrurile care ţin de mandatul şi răspunderea pe care le are. Sunt convins că este o anchetă şi se va determina cine a greşit. Cei care au greşit trebuie să răspundă exemplar. Din ce am discutat cu Transgaz, nu există niciun fel de culpă a Transgaz în această speţă, sunt convins că, urmare a anchetei se vor determina vinovaţii şi ei trebuie să răspundă exemplar”, a menţionat Burduja.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233