dobroge.tv

Live

„Se circulă infernal...”. Lucrările la podul de la Ovidiu pun la grea încercare nervii șoferilor. Zilnic se formează cozi kilometrice: „Stăm o grămadă. O oră-două, cam așa”

20 septembrie 2023
Publicitate

Au reînceput lucrările la podul de la Ovidiu. La orele de vârf șoferii care tranzitează zona susțin un adevărat test al răbdării. Cozile se întind pe câțiva kilometri și se circulă bară la bară până după podul de peste canal. Reprezentanții municipalității locale spun că lucrările vor fi gata până la finalul lunii octombrie.

Săptămâna aceasta au reînceput lucrările de reabilitare a podului de la Ovidiu. Deși nu este un secret faptul că era necesară o astfel de investiție, șoferii care tranzitează zona au nervii întinși la maximum. Pentru cei care vor să ajungă în Constanța, coada începe din localitatea Lumina, se intersectează cu blocajul care se formează pe DN2A, iar acolo începe calvarul. Pe celălalt sens de mers, mai exact, înainte de podul de la Ovidiu, începe ambuteiajul care și acesta se întinde pe kilometri întregi, iar aproape de pod se intersectează cu mașinile care coboară de pe autostradă.

Deși nu este oră de vârf, dinspre localitățile Mihail Kogălniceanu și Lumina, către Ovidiu, cozile sunt kilometrice, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

Șofer: Uitați-vă și dumneavoastră. Se circulă infernal...

Reporter: Treceți des pe aici?

Șofer: Aproape în fiecare zi.

Sunt șoferi care circulă zilnic prin zonă și cu greu își stăpânesc furia.

Șofer: Greu de tot... greu, greu.

Reporter: Mai suportați?

Șofer: E... suportăm ce să facem.

Reporter: Dar pe partea cealaltă cât de mult stați?

Șofer: Stăm, stăm și pe acolo, ce să facem. Stăm o grămadă. O oră-două, cam așa.

De la Lumina încoace e foarte dificil drumul, foarte aglomerat”, spune un alt șofer.

Construcția a fost realizată în aproximativ un an, în perioada 1985-1986, iar de atunci nu a mai fost reabilitată vreodată, spun surse din interiorul Primăriei Ovidiu. Podul este situat pe DN 2A, traversând la km 196+739 canalul Poarta Alba - Midia -Năvodari și are o lungime totală de peste 280 de metri, în timp ce lățimea părții carosabile are 14 metri. În acest moment, se lucrează la cea de-a doua parte a podului. Se înlocuiește balustrada, se schimbă sistemul de iluminat și se reabilitează taluzul.

„Nu este lucrarea noastră, dar trebuie realizată. Să nu uităm faptul că acest pod a fost construit de comuniști în 1985-1986, în decurs de un an. Noi vrem să-l reparăm într-un an, cu siguranță îl vom repara mult mai repede. Disconfort există, mai ales pentru locuitorii din orașul Ovidiu, dar și pentru cei care tranzitează și vor să ajungă spre Constanța, în mod special navetiștii. Se vede diferența, cum arăta înainte și cum va arăta”, a declarat George Scupra, primar Ovidiu.

Prima partea a lucrărilor a fost demarată la începutul anului și a durat în jur de două luni. Cea de-a doua parte a proiectului va fi gata până pe data de 30 octombrie, spun autoritățile.

„Cam două luni am lucrat atunci. Odată cu începerea sezonului estival s-a închis lucrarea și am spus că din septembrie va începe după ce terminam cu turiștii”, a mai declarat George Scupra, primar Ovidiu.

Proiectul de reabilitare a podului din Ovidiu aparține Ministerului Transporturilor, iar valoarea totală depășește 32 de milioane de lei, fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233