dobroge.tv

Live

UPDATE. Noi atacuri asupra porturilor ucrainene de la Dunăre: tulcenii au sunat la 112. Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufăru şi Victoria - echipele MApN continuă verificările în zonă

UPDATE. Noi atacuri asupra porturilor ucrainene de la Dunăre: tulcenii au sunat la 112. Elemente ale unei posibile drone, identificate în zona Nufăru şi Victoria - echipele MApN continuă verificările în zonă
13 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

ISU Tulcea a primit apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi, iar echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia.

„Miercuri, 13 septembrie, forţele ruse au continuat atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni şi Ismail, în proximitatea graniţei dintre Ucraina şi România. Ministerul Apărării Naţionale a monitorizat în timp real situaţia aeriană în zonele de responsabilitate”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Instituţia a precizat că, urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu ora 00.45, cu privire la zonele specifice din judeţele Tulcea şi Galaţi, aflate în proximitate, cu potenţialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii.

CITEȘTE ȘI: Mesaj RO-Alert în localități din județul Tulcea: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 05.00.

Ca urmare a evoluţiei situaţiei şi în baza informaţiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localităţile Nufăru, Malcoci şi Valea Nucarilor, judeţul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forţe şi mijloace din alte instituţii ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, investighează aceste situaţii”, a mai transmis sursa citată.

Ministerul anunţă că forţele MApN rămân în alertă şi vor continua cercetările în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestei situaţii.

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar.

De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situația generată de aceste atacuri”, a mai transmis MApN.

UPDATE. ISU Tulcea a precizat, miercuri, că s-au primit două apeluri care anunţau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul. 

Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi - cum au comunicat colegii de la MApN - se fac cercetări în teren. În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate”, a mai transmis ISU Tulcea. 

Instituţia a precizat că nu are efective care participă la verificări.

UPDATE. Ministerul Apărării anunţă, miercuri, că elemente ale unei posibile drone au fost identificate în zona Nufăru şi Victoria.

Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria, din judeţul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri”, a transmis Ministerul Apărării -- detalii aici: Noi bucăți de dronă identificate în zona localităților Nufăru și Victoria din județul Tulcea

UPDATE. Comandantul Garnizoanei Tulcea, comandorul Antonel-Marian Vătămanu, a declarat că în zona localităţii Nufăru au fost identificate mai multe bucăţi de materiale, zona aflată la doi kilometri de această localitate fiind restricţionată până la momentul finalizării anchetei -- detalii aici: Comandantul Garnizoanei Tulcea: „S-au identificat mai multe bucăți de materiale Nufăru. Nu sunt pericole, nu sunt amenințări”


Sursă foto: captură video Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233