dobroge.tv

Live

Mesaj RO-Alert în localități din județul Tulcea: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

13 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Autoritățile au emis, în această dimineață, un mesaj RO-Alert pentru opt localități din județul Tulcea, anunțând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

ISU Tulcea a emis, miercuri dimineață, primul de mesaj avertizare după decizia CNSU.

Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adoposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori”, arată mesajul transmis populației.

Potrivit acestuia, durata estimată a evenimentului este de 90 de minute.

ISU Tulcea a precizat că mesajul a fost transmis populației din 8 localități: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, în 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecție pentru populația din zone de pe teritoriul României învecinate localităților ucrainene Reni și Ismail, precum și emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor „elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

Ministerul Apărării Naționale edifică spații de protecție a populației la nivelul localităților Plauru și Ceatalchioi, precum și la nivelul altor localități cu un număr mic și foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor județene pentru situații de urgență”, a mai decis CNSU după ce, în urma atacurilor rusește vizând porturi din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone au fost găsite în zona localității Plauru, iar la Chilia un proiectil a străpuns acoperișul și tavanul enexei unei locuințe.

ISU Tulcea a primit apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi, iar echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia -- detalii aici: Noi atacuri asupra porturilor ucrainene de la Dunăre: românii au sunat la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în județul Tulcea - echipele MApN verifică zona

Ce spun pompierii

În cursul nopții trecute conform hotărârilor luate în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării Naționale a informat ISU asupra faptului că teritoriul național al Ucrainei sunt identificate obiecte ce pot ajunge pe teritoriul național. Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis în cursul nopții trecute două mesaje RO-Alert pentru locuitorii din opt localități de pe raza județului Tulcea prin care informați despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și despre modul în care se pot proteja și reacționa. De asemenea, aceștia au fost îndemnați să-și păstreze calmul și să se adăpostească în locurile special pregătite în apropierea localităților iar dacă acest lucru nu este posibil să se îndepărteze de zidurile exterioare și ferestre. În cursul nopții trecute dispeceratul 112 a primit două apeluri în jurul orei 05.00 care anunțau faptul că în zona localităților Nufărul, Malcoci, Valea Nucarilor au căzut obiecte din spațiul aerian. Conform procedurilor au fost anunțate structurile abilitate în astfel de situații”, a declarat sergent major Daniel Năstase, purtător de cuvânt ISU „Delta” Tulcea.


Sursă foto: Facebook / captură video

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233