JUDEŢUL TULCEA. Imagini cu buncărele construite de militari în localitatea Plauru, după ce au fost descoperite bucăți din drone rusești
Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că au început lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei în localitatea Plauru din judeţul Tulcea. Măsura face parte din hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.
"În conformitate cu Hotărârea nr. 31 din 7 septembrie 2023 privind adoptarea unor măsuri de protecţie pe teritoriul naţional din imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina, emisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale a început marți, 12 septembrie, lucrările de amenajare a spaţiilor de protecţie a populaţiei la nivelul localităţii Plauru din județul Tulcea.
Lucrările sunt executate de un detașament format din aproximativ 50 de militari de la Brigada 10 Geniu, care acționează cu 20 de mijloace tehnice, pentru instalarea a două adăposturi din elemente prefabricate din beton, precum și pentru executarea lucrărilor de amenajare aferente. Adăposturile, cu dimensiunile 9,6 m lungime, 2 m lățime (la interior) și 1,5 m înălțime (la interior), vor fi predate, după finalizarea lucrărilor, autorităților locale ale comunei Ceatalchioi", a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.
La finalul lunii august, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor ”elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.