dobroge.tv

Live

Scumpirea rechizitelor pune presiune pe salariile părinților: „Unii dintre ei vor fi nevoiți să se împrumute pentru a face față noilor achiziții”

08 septembrie 2023
Publicitate

500 de lei. Acesta este bugetul minim pe care părinții îl au pentru rechizitele copiilor. Ghiozdanele, caietele și pixurile, toate s-au scumpit. Din acest motiv, adulții vor plăti la casă mai mult față de anul trecut. De asemenea, mai mult de 70% dintre respondenți au spus că se gândesc la soluții care să atenueze impactul cheltuielilor pentru școală asupra bugetului familiei. Cel puțin asta arată datele unui sondaj făcut de o platformă de recrutare.

Începerea noului an școlar înseamnă, pentru cei mai mulți dintre părinți, cheltuieli suplimentare cu pregătirea copiilor pentru școală. Cei mai mulți dintre ei spun că încearcă să se încadreze într-un buget de 500 de lei. Însă, rechizite sunt scumpe. Așa că, oamenii sunt convinși că vor scoate mai mulți bani din buzunare. Un studiu arată că, 75% dintre părinți urmăresc ofertele din magazine, iar alți 10% vor apela la economii pentru a-i cumpăra copilului toate rechizitele necesare pentru noul an școlar. De cealaltă parte, sunt adulții care sunt dispuși să facă un împrumut.

„Indiferent dacă au avut creșteri salariale sau nu în acest an, achizițiile de la început de an școlar, în contextul scumpirilor, nu trec neobservate în planurile financiare ale familiei. Unii dintre ei vor fi nevoiți să se împrumute pentru a face față noilor achiziții, iar o parte dintre ei speră la un ajutor din partea angajatorilor, sub forma unui salariu în avans, a mici bonusuri sau zile libere”, a declarat Ana Vișian, marketing manager.

Mai sunt și părinți care au spus că anul acesta au amânat cumpărăturile destinate școlii. Așteaptă mai întâi să primească lista cu rechizitele necesare.

Comparativ cu anul trecut, doar 15% dintre părinți au declarat că alocă un buget mai mare, în timp ce ceilalți încearcă să reducă costurile sau să se încadreze într-o sumă similară. Cu toate acestea, 40% se tem că vor depăși bugetul alocat, 62% sunt îngrijorați din cauza prețurilor mai mari, iar 16% se gândesc că vor fi nevoiți să facă compromisuri”, mai arată datele din sondaj.

Bugetul pregătit de părinți pentru acest început de an se împarte între cumpărarea de caiete și pixuri, ghiozdan, penar și hărți sau manuale școlare. Pe lângă aceste achiziții, părinții direcționează o bună parte din buget și către cumpărarea de haine noi pentru copii. Sondajul a fost realizat în perioada august-septembrie, pe un eșantion de 640 de părinți din România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233