dobroge.tv

Live

Aproape 190 de unități de învățământ din țară au încă toaleta în curte. Ligia Deca: „Sperăm ca în cel mai scurt timp să nu mai avem această situație”

08 septembrie 2023
Publicitate

Aproape 190 de unități de învățământ au încă toaleta în curte la început de an școlar 2023-2024. Pentru alte 62 s-au găsit soluții. Ministrul Educației, Ligia Deca a spus că urmează să se aloce peste 14,5 milioane de lei pentru a rezolva situaţia în 159 de unităţi de învăţământ iar pentru restul de 30 de şcoli vor solicita Ministerului Finanţelor o suplimentare de linie bugetară la rectificare.

„În ceea ce priveşte situaţia grupurilor sanitare neconforme, pot să vă spun că în ultimul an s-au finalizat lucrările la 62 de astfel de unităţi de învăţământ, deci pentru 62 de şcoli nu mai suntem în situaţia în care grupul sanitar să nu fie în incintă sau să nu fie conform. La acest moment există 189 de unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare neconforme, grupate în 148 de unităţi administrative teritoriale. Practic, se alocă peste 14,5 milioane de lei pentru a rezolva situaţia în 159 de unităţi de învăţământ iar pentru restul de 30 de şcoli vom solicita Ministerului Finanţelor o suplimentare de linie bugetară la rectificare. Dacă ne uităm la ultimii ani, vedem că de la peste 2.000 de unităţi de învăţământ în această situaţie am ajuns sub 200, cred că evoluţia este una pozitivă, sperăm ca în cel mai scurt timp să nu mai avem această situaţie”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233