dobroge.tv

Live

Părinții ai căror copii au fost relocați într-o altă unitate de învățământ au protestat în timpul declarațiilor făcute de autorități cu ocazia începerii noului an școlar

07 septembrie 2023
Publicitate

Au protestat în timpul declarațiilor făcute de autorități cu ocazia începerii unui nou an școlar. Părinții care și-au înscris copiii la clasa pregătitoare la Școala Gimnazială nr. 39 din Constanța și s-au trezit că cei mici au fost relocați la o altă unitate de învățământ, continuă să fie nemulțumiți. Oamenii nu sunt de acord cu această mutare și au cerut demisia inspectorului școlar, dar și a directoarei de la școala „Nicolae Tonitza”.

Câțiva părinți, care spun că luptă pentru a-și câștiga dreptatea, au fost prezenți la declarațiile de presă ale autorităților despre noul an școlar. Nemulțumirile părinților au început la sfârșitul lunii august. Atunci au aflat că o mare parte dintre copiii lor vor învăță într-o altă unitate de învățământ. Deși spun că au fost toleranți la început, părinții adaugă că le-au fost promise schimbări, însă fără rezultat.

„Ați spus că la școala 39, elevii care vor fi relocați vor avea intrare separată și nu vor avea acces cu ceilalți copii”, spune un părinte.

„Trebuie făcută o analiză pe spațiu și să vedem dacă spațiul le dă posibilitatea să recupereze aceste patru clase ca să învețe toți cei de clasa 1, nu de clasă pregătitoare, pentru că, iarăși, metodologia dacă va rămâne aceeași ea va fi aplicabilă pe noua Lege a Învățământului Preuniversitar. Va trebui să vedem cum arată, dacă pe noua metodologie rămâne aceeași discuție, spațiile libere trebuie să fie recuperate”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Conducerea Școlii Gimnazială cu nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța a luat această decizie împreună cu Inspectoratul Școlar Județean după ce numărul elevilor înscriși a fost mai mare decât numărul de clase premise de lege.

Școala Gimnazială cu nr. 39 are 174 de copii înscriși la clasa pregătitoare, iar unitatea de învățământ nu are decât 66 de locuri. Astfel, 110 ar urma să învețe la Școala Gimnazială cu nr. 31 din Constanța. Situația este asemănătoare și în alte unități de învățământ constănțene.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233