dobroge.tv

Live

Un nou atac al Rusiei, aproape de graniţa României. Locuitorii şi turiştii din Delta Dunării au privit îngroziți bombardamentele: ''S-a cutremurat cerul'' - imagini filmate de români

06 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Războiul dintre Ucraina şi Rusia este departe de a se fi încheiat. Mai mult, ruşii par să-şi intensifice atacurile asupra porturilor ucrainene, chiar aproape de graniţa cu România.

În noaptea de marți spre miercuri, 5/6 septembrie 2023, ruşii au atacat micul port de încărcare a grâului de la Chilia Nouă din Ucraina. Localnicii și turiștii din Delta Dunării au privit îngroziți, de pe malul românesc al brațului Chilia, bombardamentele, potrivit adevarul.ro.

„Se aude iarăși! Ține-te bine!!” strigă disperați românii martori la bombardament, înainte ca o explozie să le zguduie geamurile. Bubuitura a fost atât de puternică încât alarmele antifurt ale mașinilor de pe malul românesc s-au declanșat.

„Vine încă una. Se aude încă una!!“, exclamă oamenii în timpul unor rafale, posibil ale apărării antiaeriene, după care o nouă explozie se aude, dinspre portul Chilia Nouă, mai scrie sursa citată.

La Chilia Nouă sunt încărcate barjele cu cereale, aduse de navele care tranzitează Canalul Bâstroe.

Un mort, în atacuri cu drone şi rachete ale Rusiei asupra Kievului şi regiunii Odesa

Rusia a lansat miercuri dimineaţă un atac cu rachete şi drone asupra capitalei ucrainene Kiev şi a regiunii Odesa, ucigând un civil şi provocând incendii şi distrugeri în portul Izmail de pe fluviul Dunărea, situat în apropiere de graniţa cu România, relatează Reuters, care citează un comunicat al armatei ucrainene.

În timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe instalaţii agricole şi portuare au fost avariate şi au fost raportate mai multe incendii în Izmail, unul dintre principalele porturi ucrainene pentru exportul de cereale, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul din Odesa.

"Un angajat al unei întreprinderi agricole, care a fost grav rănit, a murit la spital", a declarat Kiper.

Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 23 din cele 33 de drone şi rachete lansate de Rusia. Printre acestea se numără 25 de drone Shahed de fabricaţie iraniană, şapte rachete de croazieră şi o rachetă balistică Iskander, au anunţat Forţele Aeriene ucrainene.

Rusia a lansat, de asemenea, rachete spre Kiev miercuri dimineaţa devreme, dar sistemele ucrainene de apărare antiaeriană le-au doborât pe toate, a declarat administraţia militară a capitalei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233